Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel 56 kişiye mezar olmuştu: Nilüfer Apartmanı davasında soruşturma izni verilmedi

56 kişiye mezar olmuştu: Nilüfer Apartmanı davasında soruşturma izni verilmedi

Hatay Valiliği, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 56 kişinin hayatını kaybettiği Nilüfer Apartmanı ile ilgili 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
56 kişiye mezar olmuştu: Nilüfer Apartmanı davasında soruşturma izni verilmedi
KAYNAK: Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan Nilüfer Apartmanı, 56 cana mal oldu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, apartmanın yıkımına neden olan sorumlular hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etti. 15 Nisan 2024 tarihinde yapılan değerlendirmede, bakanlık, ihmali olan kamu görevlileri hakkında işlem yapılmasına karar verdi.

Kamu Görevlileri Üzerine Soruşturma

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 11 Ağustos 2024 tarihinde, çeşitli kamu görevlileri hakkında bir ön inceleme raporu hazırladı. Raporun içeriğinde, ilgili mevzuatlara aykırı bir işlem tespit edilmediği belirtiliyor. Özellikle İmar Kanunu ve Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde yapılan işlemler, müfettişler tarafından uygun bulunmuş.

Soruşturma İzni Verilmedi

Hatay Valiliği, 29 Ağustos 2024 tarihli kararıyla, söz konusu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik kararında, Nilüfer Apartmanı’nın yapı ruhsatı ve denetimleri ile ilgili süreçlerin yasal çerçevede yürütüldüğü ifade ediliyor. Karar, hayatını kaybedenlerin ailelerine tebliğ edildi.

Ailelerin İtiraz Süreci

Nilüfer Apartmanı’nda yaşamını yitirenlerin avukatlarından Naim Eminoğlu, Hatay Valiliği'nin kararına itiraz edeceklerini duyurdu. Aileler, bu kararı kabul etmediklerini belirtiyor.

Mahkeme Süreci ve Tutuklu Sanıklar

Nilüfer Apartmanı davasında, müteahhit Murat Fuatoğlu ve yapı denetim uzmanı Mehmet Haşim Erarslan tutuklu bulunuyor. Diğer 10 sanık ise tutuksuz olarak yargılanmakta. Dava sürecinin bir sonraki duruşması 23 Eylül’de Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de 625 Bin Liralık Ziynet Eşyası Çalan Hırsızlar Yakalandı

Kocaeli'de 625 Bin Liralık Ziynet Eşyası Çalan Hırsızlar Yakalandı