Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Yeni kesilmiş kurban etini buzdolabına koymayın! Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?

Yeni kesilmiş kurban etini buzdolabına koymayın! Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?

Yeni kesilmiş kurban etini buzdolabına koymayın! Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?  Kurban Bayramı öncesinde uzmanlardan et muhafazası hakkında önemli uyarılar geldi. Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, etin doğru muhafaza yöntemlerini anlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni kesilmiş kurban etini buzdolabına koymayın! Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?
KAYNAK: İHA

Kurban Bayramı hazırlıkları sürerken, kesilecek kurbanların etinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, kurban etinin kesimden hemen sonra dondurulmaması gerektiğini belirtti. Ercoşkun, 'Kesim sonrası etin bir süre dinlendirilmesi, etin kalitesini artırır' dedi.

Kurban Eti Nasıl Muhafaza Edilmeli? 

Ercoşkun, 'Yeni kesilmiş kurban eti, buzdolabına koyulmadan önce birkaç saat dinlenmelidir. Kesilmiş eti 24 saat içinde dondurursak, et ölüm sertliği aşamasında donmuş olacak ve çözündürüldüğünde en sert haliyle karşılaşacağız. Yeni kesilen et, en yumuşak haldedir ve zamanla sertleşir, ardından tekrar gevşer. Bu süreçte damardaki kanlar süzülerek laktik asit oluşur ve mikrobiyal olarak daha güvenli bir et elde ederiz' ifadelerini kullandı.

'Kahvaltıda Et Tüketmek Sindirim Problemlerine Yol Açabilir'

Ercoşkun, kahvaltıda et tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, 'Kesilen kurban etlerini 15 gün boyunca buzdolabında saklayabiliriz. Eğer dondurmak istiyorsak, en az 24 saat bekletmemiz gerekiyor. Et, sindirimi zor bir besindir. Bu nedenle kahvaltıda et tüketmek yerine, sindirimi kolay besinler yemeliyiz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne 11 işçi alınacak

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne 11 işçi alınacak