Adana'da Kurban Bayramı öncesi, Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen kurbanlıklar satışa sunuldu. Kurbanlık fiyatlarını araştıran ve uygun kurban arayan vatandaşlar, pazar yerlerinde yoğunluk oluşturdu. Küçükbaş koyun ve büyükbaş tosunların kilogramı şehirde 250 lira olarak belirlenirken, önümüzdeki günlerde pazar hareketliliğinin daha da artması bekleniyor. Satıcılar, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunuyor.
“Bu Sene Az Koyun Getirdim”
Küçükbaş hayvan satıcısı Zafer Oğuz, fiyatların yüksek olmasına rağmen talebin sürdüğünü belirtti. Oğuz, "Bu sene kurbanlıklarımızı erken getirdik. Fiyatlar yüksek ama talep de var. Geçen seneye göre fiyatlar iki kat arttı. Şu anda fiyatlar 15 bin liradan başlayıp 22 bin liraya kadar çıkıyor. Bu sene normalde getirdiğim 450-500 koyun yerine sadece 150 koyun getirdim" dedi.
“Marketten Kurban Alacaklar, Kasaptan Et Alsın”
Marketlerin kurban satışı yapmasının geleneklere uygun olmadığını savunan Oğuz, "Marketler 16-17 kilogram et şeklinde kurban satışı yapıyor. Buna bir de fiyat belirlemişler. Bu şekilde düşünüyorsanız, kasaptan et almanız daha doğru olur. Vicdanlarını rahatlatmak isteyenler böyle işlere girmesin" şeklinde konuştu.
“Hayvanın Yürümesinde Sıkıntı Olmamalı”
Kurbanlık alırken genç hayvan tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Oğuz, "Hayvanın duruşu kendini belli eder. Hayvanın yürümesinde herhangi bir problem olmamalı. Ayrıca, hayvanın dişlerinin tam olması ve burun akıntısının bulunmaması önemlidir" ifadelerini kullandı.