Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Yargıtay eski eşine bu mesajı atan kişiye cezayı onayladı!

Yargıtay eski eşine bu mesajı atan kişiye cezayı onayladı!

Yargıtay, eski eşe atılan mesajda eski kayınvalidesine hakaret suçunu değerlendirerek kararını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay eski eşine bu mesajı atan kişiye cezayı onayladı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşanan bir olayda, bir kişi eski eşine attığı WhatsApp mesajında eski kayınvalidesine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması üzerine "ileti yoluyla hakaret" suçundan dava açıldı.

Ereğli 1. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın eski kayınvalidesine yönelik "sapık" ifadesini içeren mesajının "gıyapta hakaret" suçunu oluşturduğuna hükmetti. Ancak, tarafların karşı karşıya gelmedikleri gerekçesiyle sanık beraat kararı aldı.

Temyiz Süreci

Eski kayınvalide, yerel mahkemenin beraat kararını temyiz etti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, temyiz istemini görüşerek sanığın eyleminin "ileti yoluyla hakaret" suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi ve yerel mahkemenin beraat kararını bozdu.

Yargıtay Kararı Detayları

Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin verdiği karara göre, hakaret suçu mağdurun huzurunda işlenebileceği gibi gıyabında da işlenebilir. Kararda, suçun mağdur tarafından doğrudan algılanabileceği durumlarda, bu durumun suçun huzurda işlenmiş sayılacağı belirtildi.

Hakaret Suçunun Tanımı ve Cezalandırılması

Kararda, ileti yoluyla yapılan hakaretin huzurda işlenmiş gibi cezalandırılabilmesi için sanığın iletilme kastıyla hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, iletiyi mağdur dışındaki birisinin öğrenmesi durumunda ise huzurda hakaret suçunun oluşmayacağı ifade edildi.

Yargıtay, somut olayda sanığın eski eşine attığı mesajda eski kayınvalidesini muhatap alması ve iletiyi mağdur olan eski kayınvalidesine yönlendirme kastıyla hareket ettiği gerekçesiyle, sanığın "ileti yoluyla hakaret" suçu kapsamında cezalandırılması gerektiğine hükmetti. Bu nedenle, yerel mahkemenin beraat hükmünün hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Geliyor gelmekte olan! İstanbul'a lapa lapa kar geliyor

Geliyor gelmekte olan! İstanbul'a lapa lapa kar geliyor