Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Yaralı bulunan yavru saz kedisi doğaya geri salındı

Yaralı bulunan yavru saz kedisi doğaya geri salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaralı halde bulduğu yavru saz kedisi iyileşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaralı bulunan yavru saz kedisi doğaya geri salındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri, Şırnak'ta yaralı halde bulunan bir yavru saz kedisi için yürütülen tedavi sürecini başarıyla tamamladı. Bakanlık, sosyal medya üzerinden tedavi sürecine dair bir video paylaşarak, saz kedisinin doğaya geri bırakılma anlarını paylaştı.

Paylaşımda, geçtiğimiz yıl Şırnak'ta yaralı bir halde bulunan yavru saz kedisi için DKMP ekipleri tarafından başlatılan tedavi sürecine vurgu yapıldı. Yapılan tedavi sonrasında sağlığına kavuşan saz kedisinin, aylar sonra doğaya geri bırakılma anlarına tanıklık edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Şırnak’ta geçen yıl yaralı halde bulunan yavru saz kedisi, ekiplerimizce koruma altına alınarak tedavi süreci başlatılmıştı. Tedavisi tamamlanan saz kedimiz iyileşti, gelişti ve aylar sonra ait olduğu doğaya dönüş vakti geldi. Yolun açık, ömrün uzun olsun" denilerek, yaban hayatının korunmasına yönelik devam eden çalışmaların bir başarılı örneği olarak vurgulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yaban hayatının sürdürülebilir bir şekilde korunması ve rehabilitasyonunun önemine dikkat çekerken, bu tür olaylarda gösterilen duyarlılık ve hızlı müdahalenin sonuçlarını bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Batı Şeria'ya hava saldırısı düzenledi

İsrail Batı Şeria'ya hava saldırısı düzenledi