Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Ümit Sabancı'dan yeni Guinness rekoru! Tek şarjla 9 ülke

Ümit Sabancı'dan yeni Guinness rekoru! Tek şarjla 9 ülke

Ümit Sabancı, elektrikli araçla tek şarj batarya ile 9 ülkeye seyahat ederek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ümit Sabancı'dan yeni Guinness rekoru! Tek şarjla 9 ülke
KAYNAK: İHA

Ümit Sabancı, 20 Temmuz 2024'te gerçekleştirdiği rekor denemesiyle, elektrikli araçla tek şarj batarya ile 9 ülkeye seyahat ederek Guinness Dünya Rekorları'na adını yazdırdı. Daha önce 2017'de 24 saatte 13 ülke gezerek ve 2022'de tarifeli yolcu uçaklarıyla dünyayı 46 saat 23 dakikada turlayarak rekor kıran Sabancı, bu kez elektrikli araçla sınırları zorladı.

A W250709 01 Result

Schilberg'den İtalya'ya Uzanan Yolculuk

Sabancı, Hollanda ve Belçika sınırında yer alan Schilberg'den yola çıkarak, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Lihtenştayn ve İtalya olmak üzere toplam 9 ülke sınırını tek şarjla geçti. Bu yolculuk, 2016'da tek şarj batarya ile 7 ülkeye gidilerek kırılan önceki rekoru geride bıraktı.

A W250709 06 Result

İki Farklı Rekor Denemesi

Yolculuğun ilk etabı olan 808 kilometrelik mesafe yaklaşık 20 saatte tamamlandı ve İtalya'da Villa di Chiavenna'ya ulaşıldı. İkinci etapta ise elektrikli aracın tek batarya şarjı ile en uzun mesafe rekoru kırıldı ve Como'ya gidilerek toplam 913 kilometre yol kat edildi. Böylece aynı seyahatte iki rekor birden kırılmış oldu.

Rekorların Tescil Süreci

Rekor denemelerinin tescillenmesi için belge, fotoğraf ve GPS verileri Guinness Dünya Rekorları'na gönderildi. Görevlilerin yapacağı inceleme sonucunda denemeler sertifikalandırılacak.

A W250709 05 Result
Guinnes Rekoru Kırdı 

Sabancı, 'Bu rekor denemesi için Lucid Motors tarafından üretilen Lucid Air Grand Touring modelini kullandık. Bu araç, 112kW batarya gücüne sahip ve şu anda dünyada en uzun menzile sahip araçlardan biri. Elektrikli araç kullanarak tek batarya şarj ile en fazla ülkeye gitme ve en uzun mesafeli yolculuk rekorlarını kırdık. Belgeler, resimler ve GPS verilerini Guinness Dünya Rekorları'na gönderdik ve sertifikalandırmayı bekliyoruz.' dedi.

A W250709 07 Result

Kanser Araştırmaları İçin Bağış Topluyor 

Ümit Sabancı, bu tür rekor denemelerinin detaylı planlama ve hazırlıklar gerektirdiğini belirterek, 'Bu denemeleri hobim olarak yapıyorum ve aynı zamanda kanser araştırmaları için yardım kuruluşlarına bağış topluyorum. Global marka sahibi firmalar da bu yöntemi kullanarak satış reklamlarında beyanatlarını tescilleyebiliyorlar. Yeni rekor denemeleri için görüşmelerimiz devam ediyor ve yakın zamanda yine bir rekor denememiz olacak.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Wanda Nara’nın babasından şok eden suçlama! Gözaltına alındı

Wanda Nara’nın babasından şok eden suçlama! Gözaltına alındı