Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Tekirdağ'da denizin rengi değişti

Tekirdağ'da denizin rengi değişti

Tekirdağ kıyıları, her yıl olduğu gibi bu yıl da plankton çoğalmasıyla turuncu tonlara büründü. Denizanalarının artışıyla birlikte, deniz ekosistemindeki bu değişiklikler dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tekirdağ'da denizin rengi değişti
KAYNAK: İHA

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyıları, son bir haftadır plankton çoğalmasının etkisiyle turuncu bir görünüme büründü. Bu dönemlerde her yıl meydana gelen plankton çoğalması, deniz yüzeyini turuncu tonlara boyuyor. Turuncu renk ile birlikte kıyılar, denizanalarının da artışına tanık oluyor.

Plankton Çoğalması ve Deniz Ekosistemi

Her yıl bu mevsimde, Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyıları plankton çoğalmasının etkisiyle turuncu bir renge bürünüyor. Bu durumun doğal bir sonucu olarak, deniz yüzeyinde yoğun bir plankton birikimi oluşuyor. Bu plankton çoğalması, deniz ekosistemi üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabilir.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı'ndan Açıklama

Konuyla ilgili olarak konuşan Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, "Her sene bu dönemlerde kıyılarımız turuncu bir renge bürünüyor. Bu, plankton adını verdiğimiz bir organizmanın çoğalması sonucu oluşur. Bu durum, genellikle deniz ve balık popülasyonları için bir tehdit oluşturmaz. Ancak, vatandaşlarımızın endişelenmesine gerek yok. Birkaç gün içinde yağmur yağması ve rüzgarın esmesiyle kıyılarımız eski haline dönecek" şeklinde konuştu.

A W154663 03A W154663 04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CK Enerji afetzede öğrenciler için Runtalya'da koştu!

CK Enerji afetzede öğrenciler için Runtalya'da koştu!