Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Tam bir doğa harikası Antalya merkeze 95 kilometre uzaklıkta

Tam bir doğa harikası Antalya merkeze 95 kilometre uzaklıkta

Antalya'nın Kumluca ilçesinin Adrasan Köyü’nde bulunan ve Antalya merkeze 95 km, Kemer’e 55 km uzaklıkta olan bir doğa cennetidir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tam bir doğa harikası Antalya merkeze 95 kilometre uzaklıkta

Adrasan Koyu, Kumluca ilçesinin Adrasan Köyü’nde bulunan ve Antalya merkeze 95 km, Kemer’e 55 km uzaklıkta olan bir doğa cennetidir.

Bölgenin eski adı Çavuşköy olup, yerel halkın turizme katkıda bulunduğu nadir yerlerden biridir. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bölge, kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşmak, doğayla iç içe olmak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için idealdir. Adrasan Koyu, yaklaşık 2 km boyunca uzanan kumlu plajı, çam ormanlarıyla kaplı doğası, berrak ve temiz deniziyle Antalya’nın en güzel koylarından biridir. Denizin derinliği az ve sakin olduğu için, çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin de rahatça girebileceği bir koydur.

Adrasan Koyu, doğal yapısını koruyabilmiş, sakin ve samimi bir atmosfere sahip bir yerdir. Koyda, aile işletmeleri tarafından işletilen, butik otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Çoğu tesis denize yakın veya denize sıfırdır. Adrasan Koyu, rüzgarlardan korunan, doğal bir liman özelliği taşımaktadır.

Bu nedenle, balıkçıların ve mavi yolculuk yapan teknelerin de uğradığı bir yerdir. Koydan kalkan tekne turları, Suluada, Akvaryum, Ceneviz, Sazak gibi çevredeki koylara geziler düzenlemektedir. Su altı güzelliklerini görmek isteyenler için de harika bir yer olan koy, dalış yapmaya elverişlidir. Ayrıca, Adrasan Koyu, ünlü Likya Yürüyüş Yolu’nun da üzerinde bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü sevenler, koyun sağ tarafındaki yoldan yürüyerek, yaklaşık 45 dakika sonra, Adrasan Deniz Feneri’ne ulaşabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilgisayar Olimpiyatlarında Ülkemizi Gururlandıran Başarı!

Bilgisayar Olimpiyatlarında Ülkemizi Gururlandıran Başarı!