Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi balık çorbası, 'şifa deposu' olarak bilinirken, bu lezzetin sırlarını paylaşan balıkçı Tuncay Kılıç, yapımında dikkat edilmesi gereken detayları anlattı.

Şifa Deposu Balık Çorbası Pişirmenin Püf Noktaları

Balık çorbasının diğer çorbalar gibi olmadığını vurgulayan Kılıç, 'Balık çorbasını yapmak emek ister. Orijinal tarifinde iskorpit veya kırlangıç balığı kullanılırken, şu anda bölge itibariyle yayın balığı tercih ediliyor. Tereyağsız olmuyor. Soğan, havuç, sarımsak ve kereviz olmazsa olmaz malzemeler arasında. Kerevizsiz balık çorbası düşünülemez. Balığı önceden haşlayıp suyunu kullanıyoruz' dedi.

Şifa Deposu Balık Çorbası Pişirmenin Püf Noktaları

Köpüğü Almak Şart

Özellikle pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli bir detayı paylaşan Kılıç, 'Balık çorbası pişerken oluşan köpükleri almamız gerekiyor. Bu, tadının değişmemesi için kritik bir adım. Normal et yemeklerinde olduğu gibi balık çorbasının da köpüğü alınmalı' diye ekledi.

Şifa Deposu Balık Çorbası Pişirmenin Püf Noktaları

'Şifalı ve Lezzetli: Balık Çorbası'

Kış aylarında içilmesinin özellikle önerilen balık çorbasının, doğal ve şifalı bir içerik sunduğunu belirten Kılıç, 'Balık denilince ilaç yok, gübre yok; doğal oluyor. Her derde deva, şifa deposu bir lezzet' ifadelerini kullandı.

Şifa Deposu Balık Çorbası Pişirmenin Püf Noktaları

Şifa Deposu Balık Çorbası Pişirmenin Püf Noktaları

Kaynak: İHA