Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Nemrut Krater Gölü'nde Ayılar Erken Uyandı!

Nemrut Krater Gölü'nde Ayılar Erken Uyandı!

Nemrut Krater Gölü'nde ayılar bu yıl kış uykusundan erken uyandı ve doğaseverlerle karşılaştı. Detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nemrut Krater Gölü'nde Ayılar Erken Uyandı!
KAYNAK: İHA

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, bu yıl kış uykusundan erken uyandı. Doğanın her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğü Nemrut Krater Gölü, aynı zamanda ayılar için de bir yaşam alanı olarak görülüyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çeken bu bölgede, hafta sonu doğa yürüyüşü yapanlar, Nemrut Krater Gölü kenarında ayılarla karşılaştı.

Ayıların Görüntülenmesi

Geçtiğimiz yıllarda elle beslenen ayılarıyla gündeme gelen Nemrut Krater Gölü, doğa yürüyüşü düzenleyenlerin dikkatini çekiyor. Doğaseverler, zirve yürüyüşü sırasında yiyecek arayan ayılarla karşılaştı. Ayıları cep telefonlarıyla görüntüleyen doğaseverler, ayıların yiyecek aramak için yakın köylere kadar indiğini belirtti.

A W155308 01

A W155308 04

Doğaseverlerin Gözlemi

Dönüş yolunda ayıları gözlemleyen doğaseverler, ayıların kış uykusundan erken uyandığını ifade etti. Ayılarla karşılaşan Cihan Önen, “Nemrut Krater Gölü'ndeki ayıların bir kısmı bu yıl kış uykusundan erken uyandı. Karlı dağda yürüyüş yaparken köylerden kratera dönen ayılarla karşılaştık. Ayılar bizlere yaklaşık 150 metre kadar yaklaştılar. Ayıların aç olduğunu düşünerek ilk etapta panik yaptık. Ancak ayıların bir süre sonra bizlerden uzaklaştığını gördük. Bir süre sonra da ayılar Nemrut Krater Gölü'nün içine doğru giderek gözden kayboldular” şeklinde konuştu.

A W155308 05

A W155308 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bitcoin son iki yılın zirvesinde!

Bitcoin son iki yılın zirvesinde!