Pratik yemek tarifleri arayanlar için harika bir seçenek sunuyoruz. Zeytinli poğaça!

Bu poğaçaları evde kolayca yapabilir ve 5 dakikada fırına atabilirsiniz. Mis gibi kokan ve nefis tadıyla zeytinli poğaçaların tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

5 DAKİKADA ZEYTİNLİ PRATİK POĞAÇA TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

Giresun Kulakkaya Yaylası’nda Kar Kalınlığı 1 Metreyi Buldu Giresun Kulakkaya Yaylası’nda Kar Kalınlığı 1 Metreyi Buldu

• 1 adet yumurta

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

• 2 buçuk yemek kaşığı yoğurt

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1,5 paket kabartma tozu

• 3,5 su bardağı un

• İç harç için

• 1 su bardağı beyaz peynir

• 1 su bardağı zeytin

HAZIRLANIŞI

1. Derin bir kap içerisinde yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.

2. Unu yavaştan ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde yuvarlak bezeler ayırın.

3. İçerisine peynir ve zeytin harcını yerleştirip hamuru kapatın.

4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

5. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Editör: SONGÜL BAŞKAYA