Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Mersin'de şişe burunlu yunus ölü bulundu

Mersin'de şişe burunlu yunus ölü bulundu

Mersin Körfezi'nde 2,5 metre boyundaki şişe burunlu yunus balığı ölü olarak bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de şişe burunlu yunus ölü bulundu

Mersin'de Akdeniz açıklarında yaklaşık 2,5 metre boyunda ölü bir 'şişe burunlu yunus balığı' (Tursiops truncatus) bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından fark edilen yunus, balıkçı ağlarına takılarak telef olduğu değerlendirilerek incelenmek üzere Deniz Canlıları Müzesine götürüldü.

Mersin'de Şişe Burunlu Yunus Ölü Bulundu (4) Result

İlk İncelemede Şüpheli Durum

Yunusun ölümüyle ilgili ilk incelemeleri gerçekleştiren Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, ölen yunusun dişi ve ergin bir birey olduğunu belirtti. Sağ yüzgecinde ve sağ tarafında ciddi ip kesiklerine bağlı lezyonlar bulunan yunusun sol göğüs yüzgecinde ise bir yaralanma tespit edildi. Ayas, bu tür yaralanmaların genellikle ağlara takılma sonucunda meydana geldiğini ifade etti.

Mersin'de Şişe Burunlu Yunus Ölü Bulundu (3) Result

Balıkçı Ağları Tehdit Ediyor

Prof. Dr. Ayas, 'Ölü bulunan yunus, şişe burun yunusu olarak bilinen 'Tursiops truncatus' türüne ait. İlk incelemelere göre, balıkçı ağlarına takılarak boğulmuş bir birey. Bu türdeki yaralanmalar genellikle ağlara takılma sırasında oluşur. Deniz Canlıları Müzesinde yapılacak nekropsi sonucunda kesin ölüm nedeni belirlenecek' dedi.

Mersin'de Şişe Burunlu Yunus Ölü Bulundu (2) Result

Popülasyon Tehdit Altında

Prof. Dr. Ayas, geçtiğimiz yıl yaşanan benzer ölüm vakalarını hatırlatarak, dişi bireylerin ölmesinin popülasyon açısından ciddi daralma tehdidi yarattığını vurguladı. Deniz memelileri olan yunusların uzun yaşam süreleri ve az yavru yapmaları nedeniyle her ölen yunusun, özellikle dişi bireylerin, popülasyonu olumsuz etkilediğini belirtti. Ayas, 'Umarım bu sene son ölüm olur' temennisinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'nın Ereğli ilçesinde Bir Adam Satırla Öldürüldü

Konya'nın Ereğli ilçesinde Bir Adam Satırla Öldürüldü