Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Kim Milyoner Olmak İster birincisi ne kadar vergi ödeyecek

Kim Milyoner Olmak İster birincisi ne kadar vergi ödeyecek

ATV'de yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon TL kazanan Rabia Birsen Güvercin'in devlete vereceği vergi dudak uçuklattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kim Milyoner Olmak İster birincisi ne kadar vergi ödeyecek

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yıllarca ATV ekranlarında seyirciyle buluşan ve paralar kazandıran Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 24 yaşındaki yarışmacı Rabia Birsen Göğercin, 400 bin liralık aşamayı da geçerek 1 milyon TL değerindeki soruya ulaştı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon TL değerindeki soruya doğru cevap vererek büyük ödülü kazanan Rabia Birsen Göğercin'in devlete ödeyeceği vergiyi hesapladı.

Screenshot_20230910-213625_Chrome

BÜYÜK ÖDÜL VEREN O SORU

Büyük ödülü alabilmek için yarışamcının karşısına şu soru çıktı: "Türkiye’deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?"

Bu sorunun şıkları ise şöyle sıralandı:

A) Ş

B) V

C) G

D) H

Yanıt verirken "B" şıkkını seçen Rabia, büyük ödülün sahibi oldu. 

1 MİLYON TL'NİN VERGİSİ NE KADAR?

Ekran görüntüsü 2023-09-11 104353

Stüdyodakiler bu zaferi coşkuyla karşılarken akla gelen ilk sorulardan biri, Rabia Birsen Göğercin'in ne kadar vergi ödeyeceği oldu. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, büyük ödülle ilgili olarak yaptığı vergi hesaplamasını kişisel Twitter hesabında paylaştı.

"Bugünkü yarışmada 1 milyon liralık soruya doğru cevap veren yarışmacının eline net [1.000.000 - ((1.000.000 TL - 23.387 TL istisna) x yüzde 20 İntikal Vergisi Kesintisi) =] 804 bin 677 TL geçecektir. Bu nedenle yarışmanın adı da 'Kim vergiler dahil milyoner olmak ister?' olabilir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı