Muğla'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem! Muğla'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem!

Sütlü tatlı sevenler için kaçırılmayacak bir tarif olan Kakaolu Kardelen Tatlısı, gelinlerin elinden çıkma muhteşem bir lezzet sunuyor.

Kakaolu Kardelen Tatlısı Tarifi için Gerekli Malzemeler:

  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı hamuru kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet şekerli vanilin
  • Çikolatalı Karışım İçin:
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Isıtmak İçin:
  • 1 çay bardağı krema

Kardelen Tatlısı Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta Kardelen Tatlısı Tarifi

Krema İçin:

  • 100 g un
  • 150 gr toz şeker
  • 500 ml süt
  • 60 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 poşet krem ​​şanti

Üzeri İçin:

  • 1 – 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 5 – 6 adet yarım ceviz

Kardelen Tatlısı Yapılışı:

  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  • Un ve hamur kabartma tozunu karıştırır. Yumurta ve toz şekeri ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
  • Şekerli vanilin kaydı bir süre daha çırpın. Bir karışımı azar azar ekleyerek 2 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine alıp kaşığın tersi ile yayınlayın.
  • Fırından çıkarılır keki soğutulur. Acı çikolatayı eritip 1 çay bardağı kremayı azar azar ekleyerek karıştırın.
  • Keki kaselerin ölçü birimlerinin kesip içlerine yerleştirin. Üzerlerine 1 çay bardağı kremayı dökün. Çikolatalı karışım yayıp cevizleri serpin.
  • Krema için şekeri ve karışımı karıştırın. 500 ml kakao ekleyin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp karıştırın.
  • Süt ve kremayı bir kaba alın. Üzerine krem ​​şantiyi çırpın. Üzerlerine Hindistan cevizi serpip süsleyin. Afiyet olsun!

Gelinim Mutfakta ekranlarını süsleyen bu muazzam tarife, 5 Ocak 2024 Cuma günü yayınlanan bölüm detaylarıyla buluştu. Kakaolu Kardelen Tatlısı, hem görsel şölen sunması hem de lezzetiyle damakları şenlendirmesiyle muhteşem bir hafta finali yaşattı. Siz de bu tarifi deneyerek sevdiklerinizi şaşırtabilir, damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Editör: Necdet Görkem Sucu