Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Kadın Gücü: Hatay'da Tandır Lezzetleri Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Kadın Gücü: Hatay'da Tandır Lezzetleri Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Hatay'da depremin etkilediği bölgelerde, ev kadınları çamurdan yapılan tandırda lezzetli ürünler hazırlayarak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadın Gücü: Hatay'da Tandır Lezzetleri Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Hatay'da, özellikle depremin vurduğu bölgelerde, ev kadınları çamurdan yapılan tandırda pişirdikleri ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Tandır, bölge halkının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiş durumda. Her evin bahçesinde bulunan bu tandırlar, özellikle Samandağ ilçesinde depremzede kadınlar için bir geçim kaynağı haline gelmiş durumda.

A W150212 04

Ayşe Baykuş: Tandırın Başında 17 Yıldır

Kapısuyu Mahallesi'nde yaşayan ve 5 çocuk annesi olan 50 yaşındaki Ayşe Baykuş, tandırda pişirdiği ekmek, biberli ekmek ve gözlemeyi satarak ailesinin geçimini sağlıyor. Baykuş, tandırda ekmek yaparak ailesine 17 yıldır katkı sağladığını belirtti. Kendi el emeğiyle doğal ürünler kullanarak hazırladığı bu lezzetleri, bölge halkı tarafından büyük ilgi gördü.

A W150212 03

Doğal ve Lezzetli Ürünler

Ayşe Baykuş, yaptığı ürünleri anlatırken, doğal malzemelerin önemine vurgu yapıyor. Gözleme yaparken patates, ıspanak ve semizotu gibi sebzeleri tercih ettiğini belirten Baykuş, biberli ekmeklerinde ise çökelek, çörek otu, küncü, zahter ve zeytinyağı kullandıklarını ifade ediyor. Bu malzemelerle hazırladığı ürünlerin tamamının kendi el emeğiyle yapıldığını vurgulayan Baykuş, doğallığın ve kalitenin ön planda olduğu bir üretim sürecine sahip olduklarını dile getirdi.

A W150212 02

Mutluluk Tandırda

Tandır işini yaparken mutlu olduğunu belirten Ayşe Baykuş, bu geleneği ailesiyle birlikte sürdürdüklerini ifade etti.

A W150212 01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe: 'Federasyon ve hakemler istifaya davet edilmeli'

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe: 'Federasyon ve hakemler istifaya davet edilmeli'