Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hataylı genç asrın felaketini kitaplaştırdı

Hataylı genç asrın felaketini kitaplaştırdı

Hatay'da 16 yaşındaki Furkan Dağlı, deprem anılarını 'Depremin İzinde' adlı kitabında anlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hataylı genç asrın felaketini kitaplaştırdı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki genç yazar Furkan Dağlı, kaleme aldığı ilk kitabıyla depremde yaşadıklarını anlattı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkılırken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Dağlı, bu asrın felaketini 'Depremin İzinde' kitabında detaylarıyla anlattı.

A W246914 02 Result

Depremde Yaşadıklarını Anlattı

Deprem sırasında Aksaray Mahallesi'nde bulunan Dağlı, ailesiyle birlikte yaşadığı evin yıkıldığını belirtti. O anları şu sözlerle anlattı: 'Korku ve telaşla birlikte hemen dışarıya çıktık. Dışarı çıktığımda bir anda arkamı döndüm ve bizim mahalledeki 2 ev yere doğru çöktü. Küçük bir kız çocuğunu enkazdan çıkardık ama maalesef ölü olarak yere koyduk.'

Depremi bilmeyen ve ciddiye almayan insanlara bilinç kazandırmak için bu kitabı yazdığını belirten Dağlı, 'İngilizce öğretmenimin kitabı vardı. Ben de ondan esinlenerek kitap yazmaya karar verdim. 6 Şubat depremini konu olarak seçtim. Hayallerimi gerçekleştirdim. ‘Depremin İzinde' kitabımda; bir gencin depremde neler yaşadığını ve hislerinin olduğu içeriklerle aktardım' dedi.

A W246914 01 Result

Dağlı, kitabının depremi ileriki nesillere anlatmak ve Hatay halkına gurur kaynağı olmak amacıyla yazıldığını ifade ederek, "Bu konu hakkında kendimle onur ve gurur duyuyorum. Hatay halkına gurur kaynağı oldum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda Kaybolan Ersin Oral'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı

Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda Kaybolan Ersin Oral'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı