Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'da sokak hayvanlarına umut oluyor

Hatay'da sokak hayvanlarına umut oluyor

Hatay'da yaşayan bir müzik öğretmeni, 22 farklı noktada günde 500 kediye destek oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da sokak hayvanlarına umut oluyor
KAYNAK: İHA

Hatay'ın ilçesi Antakya'da depremin yarattığı yıkımın ardından kentin sokakları, bir zamanlar canlı ve hareketli olan sokak hayvanlarından yoksun kaldı. Hayalet şehre dönen Antakya ilçesinde, müzik öğretmeni Fatma Yalım, sokak hayvanlarının çaresizliğine karşı kendi imkanlarıyla mücadele ediyor.

Yıkımın Gölgesinde

Yıkımın gölgesinde kalan Antakya'da, binlerce bina enkaz altında kalmış, insan yaşamı neredeyse durma noktasına gelmişti. Ancak en çok mağdur olanlar, insanların yokluğunda sokaklarda hayat mücadelesi veren sokak hayvanları oldu. Müzik öğretmeni Fatma Yalım, depremin ardından kente dönen sükûnetin içinde, enkaz kentteki sokak hayvanlarının çığlığına kulak verdi.

Hatay, Antakya, Deprem, Sokak Hayvanları, Yardım, Müzik Öğretmeni, Hayvan Severler, (3) Result

'Sokak Hayvanları İçin Çalışıyoruz'

Yalım, sokak hayvanlarına yönelik uzun yıllara dayanan bir ilgi ve çalışmanın ardından, depremin sonrasında da bu çabasını sürdürdüğünü belirtti. 'Yıkılmış binaların arasında, sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyoruz' diyen Yalım, şehirdeki insan eksikliği nedeniyle hayvanların yiyecek bulmakta güçlük çektiğini ifade etti.

Hatay, Antakya, Deprem, Sokak Hayvanları, Yardım, Müzik Öğretmeni, Hayvan Severler, (2) Result

'Günlük 500 Kediye Ulaşıyoruz'

Yalım, kendi imkanları ve hayvan severlerin destekleriyle şehrin farklı noktalarında besleme noktaları oluşturduklarını dile getirdi. 'Şu an için günlük aralıksız beslediğimiz 500 kedi var' diyen Yalım, deprem öncesinde işlerinin daha kolay olduğunu ancak şimdi şehir merkezinde daha fazla besleme ihtiyacı olduğunu söyledi. Yalım, maddi ve manevi destek çağrısında bulunarak, hayvan severlerden gelen yardımların düzenli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feci Kazada Yaralanan Murat Güler Hayat Mücadelesini Kaybetti

Feci Kazada Yaralanan Murat Güler Hayat Mücadelesini Kaybetti