Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'da şiddet gören eşek koruma altına alındı

Hatay'da şiddet gören eşek koruma altına alındı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşların şiddetine maruz kalan eşek, hayvanseverler tarafından koruma altına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, sahipsiz bir eşeğin vatandaşlar tarafından şiddet gördüğü anlar, Elif Dikey tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, bölgede hayvanların yardım eli olarak bilinen İbrahim Göçer harekete geçti ve eşeği koruma altına aldı.

A W256000 02

Kadife Yeni Hayatına Başladı

Hayvansever İbrahim Göçer, eşeğe Kadife ismini vererek onu Gaziantep'te bulunan bir hayvansevere sahiplendirdi. Göçer, 'Dün akşam sosyal medyada bir cana eziyet görüntülerini gördük. Kırıkhan'da olduğunu fark edip olay yerine gittiğimizde bu eşeği kimsesiz, sahipsiz ve bir bahçede bulduk. Bağlanmış şekildeydi ve eşeğe eziyet edildiğini gördük. Hemen kolluk kuvvetleriyle birlikte eşeği nakil arabasına koyarak veteriner hekime götürdük. Tedavisinde dört ayağında tellerle bağlanmış ve vücudunun bazı yerlerinde yaralar bulduk. Veterinerimiz gece saatlerinde tedavisini yaptı. Bu canı Gaziantep'te bulunan bir hayvansever sahiplendirecek. Biz Hatay'daki canlara elimizden geleni yapıyoruz. Kadife şu an gidecek. Lütfen bu canlara dokunmayın.' ifadelerini kullandı.

A W256000 04

Eziyet Görüyordu

Eşeği şiddet gördüğü anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan Elif Dikey, 'Konteyner kentini ziyaret ettiğim sırada sahipsiz bir eşeğin mahalledeki çocuklar tarafından hırpalanmasına şahit oldum. Oyun malzemesi yapılmasına vicdanım el vermediği için müdahale etmek istedim. Sözlü uyarılarıma rağmen çocuklar eşeği rahat bırakmayınca davranışlarını kayda aldım. Kayda aldığımı gördükten sonra hayvanı rahat bıraktılar. Görüntüleri sosyal medyada paylaştıktan sonra zabıta ve hayvansever tarafından eşek güvenliğe götürüldü ve veteriner kontrolünden sonra sahiplendirildi. Ailelerimiz çocuklarını hayvanlar konusunda daha hassas yetiştirmeye özen göstermeli. Onların da bir can taşıdığını ve bizim onların alanlarını işgal ettiğimizi unutmayalım.' ifadelerini kullandı.

A W256000 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhammed Demirel Paris 2024'e Veda Etti

Muhammed Demirel Paris 2024'e Veda Etti