Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay'da deprem mezarlığında gözyaşları sel oldu

Hatay'da deprem mezarlığında gözyaşları sel oldu

Hatay'da depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret eden afetzedeler, bayramın ilk saatlerinde gözyaşları içinde dua etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da deprem mezarlığında gözyaşları sel oldu
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bu kayıplar için Antakya'nın Narlıca Mahallesi'nde bir deprem mezarlığı oluşturulmuştu.

A W229103 01 Result

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren deprem mezarlığına akın etti. Mezarları sulayan ve gözyaşları içerisinde dua eden depremzedeler, duygu dolu anlar yaşadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, mezarlığı bayraklarla donatarak, ziyaretçilere dikmeleri için çiçek dağıttı. Bayram boyunca afetzede vatandaşlar, mezarlıklara ulaşımını belediye tarafından sağlanan ücretsiz servis araçlarıyla gerçekleştirebilecekler.

A W229103 04 Result

'Bize Bayram Gelmedi, Acımız Büyük'

Asrın felaketinde oğlunu ve torunlarını kaybeden Kader Ayvas, mezar ziyaretinde duygularını şu sözlerle ifade etti: 'Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittiği yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocuğumu kaybettim.'

A W229103 03 Result

Bayramlar Artık Buruk Geçiyor

Deprem sonrası bayramların buruk geçtiğini belirten Özkan Seyyar ise, 'Bize bayram yok, adı bayram. Bizim bayramımız depremden sonra bitti. Burada 3 yeğenim ve babamın mezarı var. Yakın dereceden 6 vefatımız var depremde' dedi.

A W229103 05 Result

Ziyaretçiler İçin Özel Önlemler

Hatay Büyükşehir Belediyesi, mezarlığı bayraklarla donatarak, ziyaretçilere özel bir atmosfer sundu. Ayrıca, bayram boyunca mezarlığa ulaşım için ücretsiz servis araçları tahsis edildi. Bu araçlar sayesinde vatandaşlar, rahatça mezarlıkları ziyaret edebilecekler.

A W229103 06 Result

Depremzedelerin Bayram Hüzünü

Depremde hayatını kaybeden sevdiklerinin mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, gözyaşları içinde dua ederken, kayıplarının acısını bir kez daha yaşadılar. Hatay'daki deprem mezarlığı, bu bayramda da hüzünlü anlara sahne oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de 15 Yaşındaki Genç Kız Erkek Arkadaşı Tarafından Öld*rüldü

İzmir'de 15 Yaşındaki Genç Kız Erkek Arkadaşı Tarafından Öld*rüldü