Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam ‘Halk Mama’ Projesine Yoğun İlgi

‘Halk Mama’ Projesine Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ve bebek besinlerine erişimde zorluk yaşayanlara yardımcı olmak için ‘Halk Mama’ projesini başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Halk Mama’ Projesine Yoğun İlgi
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere ve bebek besinlerine erişimde zorluk yaşayanlara yardımcı olmak için ‘Halk Mama’ projesini başlattı. Proje, 6-24 aylık bebekleri olan ihtiyaç sahibi ailelere mama desteği sağlıyor ve başvurulara yoğun talep geliyor.

Ekonomik Sıkıntılarla Mücadelede Büyükşehir Belediyesi’nden Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden ailelere önemli destekler sunmaya devam ediyor. Başkan Muhittin Böcek, göreve geldiği ilk günden bu yana hayata geçirdiği sosyal projelerle vatandaşların yükünü hafifletmeye çalışıyor. Bu çerçevede hayata geçirilen ‘Halk Mama’ projesi, bebeklerin sağlıklı gelişimine katkı sağlarken, ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelere de destek oluyor.

‘Halk Mama’ Projesine Yoğun Talep

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olan ‘Halk Mama’ projesi, yoğun talep görüyor. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiği düşüncesiyle, 6. aydan itibaren tamamlayıcı beslenme statüsündeki 'Halk Mama’ya başvuran ihtiyaç sahibi aileler, projeden faydalanmaya başladı. Ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşların başvuruları kısa sürede değerlendirilerek, mamalar evlerine teslim ediliyor.

Başkan Böcek’ten Bebeklere Destek

Ev hanımı olan ve çocuklarına bakan Tuğba Olcay, ‘Halk Mama’ için başvuru yaptıklarını ve başvurularına hızlı bir şekilde yanıt aldıklarını belirtti. Olcay, “19 aylık ikiz çocuklarım var. Başvuru yapar yapmaz bizi dikkate aldılar. Her ay evime kadar mamaları getirip teslim ediyorlar. Bizim gibi annelere destek olduğu için Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” dedi.

Başvurular Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Halk Mama’ projesine başvurmak isteyen aileler, ilçelerdeki Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmet birimi veya ATASEM kurs merkezlerine, Antalya merkezde ise Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Başkanlığa bağlı Aile Eğitim Merkezlerine bizzat başvurabiliyor. Belediye sitesinden online başvuru da yapabilecek. Büyükşehir’in sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı inceleme sonrasında 6-24 ay çocuklara her ay mama desteği sağlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muş'ta İnek Tartışması Kötü Bitti!  Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Muş'ta İnek Tartışması Kötü Bitti! Bir Kişi Hayatını Kaybetti