Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Gizli mağarası ilgi çekici Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta

Gizli mağarası ilgi çekici Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta

Antalya’nın 20 km. uzağında yer alan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsüyle doğal bir cennet yeridir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gizli mağarası ilgi çekici Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya’nın 20 km. uzağında yer alan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsüyle doğal bir cennet gibi. Park, 1986 yılından beri ziyaretçilere açık ve tertemiz havası, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğası ve etkileyici manzaralarıyla, günübirlik tatil ve piknik yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

2 km. uzunluğunda bir kanyon içinde 7 tane küçük gölün, minik şelalelerle birbirine bağlandığı yerde bulunan şelale, bölgede yaşayan 100’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Kurşunlu Şelalesi, yaklaşık 33 hektarlık bir alanda konumlanmış ve her gün 18 metre yükseklikten akan suyun muhteşem görüntüsünü izlemek için çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Tabiat parkının sunduğu doğal güzellikler ve benzersiz bitki örtüsü, parkı doğa yürüyüşü, bitki ve hayvan gözlemleme gibi ekoturizm etkinlikleri için ideal bir yer yapıyor.

Kızılçam, defne, söğüt gibi ağaçlar ve maki bitkileriyle kaplı tabiat parkında, ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği seyir terasları ve oyun alanları bulunuyor. Şelaleye giden patika yol, yaklaşık 45 dakikalık eğlenceli bir yürüyüşle tamamlanabiliyor. Özellikle yürüyüş yolundaki bitki tüneli, fotoğraf tutkunlarına harika kareler yakalama imkanı sunuyor. Yürüyüş sırasında, parkın hayvanlarından olan sincap, tavşan, su kaplumbağası gibi canlılarla karşılaşabilirsiniz. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’nda, görmeniz gereken yerlerden en önemlileri arasında, 200 yıl önce bölgede yaşamış köylülerin yaptığı Tarihi Su Değirmeni yer alıyor. Su değirmeni, hala işlevsel durumda ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca şelalenin arkasındaki gizli mağara da ziyaretçilerin en çok merak ettiği yerlerden biri.

Kamer Durdu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya dikkat! Yarın kuvvetli geliyor

Antalya dikkat! Yarın kuvvetli geliyor