Adana'da Ramazan ayı, sıcakların arttığı İlkbahar günlerine denk geldiği için ekmek üretimi yapan fırıncılar için zorlu bir dönemi beraberinde getiriyor. Kent genelinde hava sıcaklığının 25 dereceye kadar ulaştığı Adana'da, fırınlarda çalışan ekmek ustaları, 250 dereceye varan fırın sıcaklığında yoğun çalışma şartlarına rağmen oruçlarını aksatmadan görevlerini sürdürüyor.
Fırıncılar Oruç Tutarken Zorlu Ramazan Mesaisine Nasıl Dayanıyor?
Mesleklerinin gereği olarak 250 derece sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan fırıncılar, oruçlarını tutmak için de zorlu şartlara katlanıyorlar. İhlas Haber Ajansı'na konuşan fırıncı Salih Gülağacı, Ramazan pidesinin özel bir ekmek olduğunu belirterek, talebi karşılamak için çabaladıklarını ifade etti. Gülağacı, normal zamanlarda talep görmeyen pidenin Ramazan ayında 5 kat daha fazla satıldığını dile getirdi. Yoğun mesailerine rağmen, fırıncılar Allah'ın kendilerine sabır verdiğini belirtiyorlar.
Fırıncılar Ateşin Karşısında Oruç Tutmaya Alışmış Durumda
Salih Gülağacı, havanın sıcaklığına rağmen oruç tutmayı sürdürdüklerini ve bu duruma alışık olduklarını vurgulayarak, Ramazan ayının yaz aylarına denk geldiğinde daha fazla yorulduklarını ifade etti. Diğer bir fırıncı olan Mehmet Gülağacı da açlık hissinin dahi kendilerine gelmediğini belirtirken, sıcaklıktan dolayı su ihtiyaçlarının arttığını dile getirdi. Ancak ona göre de bu durum sorun oluşturmuyor, çünkü Allah sabrını veriyor.