Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Fethiye'de su kaplumbağaları tehlikede! Belediyeyi suçladılar

Fethiye'de su kaplumbağaları tehlikede! Belediyeyi suçladılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yüzlerce su kaplumbağasının yaşamı tehlikeye atıldı. Mahalle sakinleri Fethiye Belediyesi'ni göreve çağırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye'de su kaplumbağaları tehlikede! Belediyeyi suçladılar
KAYNAK: İHA

Muğla'nın ilçesi Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi Koca Çalış mevkiinde, Ahmet Gazi Türbesi arkasında bulunan 118. sokakta yapılan yeni yol çalışmaları, göl ve derede yaşayan yüzlerce su kaplumbağasının yaşam alanını tehdit ediyor. İnşaat ve yol yapımı nedeniyle dere taşlarla doldurulurken, su kaplumbağalarının göle ulaşımı tamamen kapandı ve dere kısmı kısmen susuz kaldı.

A W257421 01 Result

Mahalle Sakinlerinden Fethiye Belediyesi'ne Tepki

Mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek Fethiye Belediyesi'ne seslendi. Buket Özcan ve ailesi, her gün su kaplumbağalarını beslemek için geldiklerini belirterek, 'Bu yollar yapılırken yüzlercesi de ölmüştür. Biz bu derelerin eskisi gibi açılmasını istiyoruz ya da yola köprü yapabilirler. Mutlaka kaplumbağaların büyük göle erişimi olması gerekiyor,' dedi.

A W257421 07 Result

'Bu Dereyi Kim Kapattıysa Tekrar Açacak'

Buket Özcan, 'Eskiden bulunduğumuz alan komple göldü ama 1 sene içinde zapt edildi. İnşaatın yapılmasıyla dere tamamen kapanmış ve su kaplumbağaları da mahsur kalmış. Büyük göle derenin hiçbir bağı kalmamış. Yüzlerce su kaplumbağası ölüme terk edildi. Biz bu derelerin eskisi gibi açılmasını istiyoruz ya da yola köprü yapabilirler. Mutlaka kaplumbağaların büyük göle erişimi olması gerekiyor. Yabancı turistler ve bizler su kaplumbağalarını besliyoruz ama çözüm değil. Açlıktan yola çıkıyorlar ve araba eziyor. Kalıcı bir çözüm istiyoruz. Bu dereyi kim kapattıysa tekrar açacak. Fethiye Belediyesi'ne de sesleniyorum. Hiç mi denetim yapmadınız? Bu derede hayvan yaşamı olduğunu herkes biliyor ama kimse ilgilenmedi,' ifadelerini kullandı.

A W257421 06 Result

A W257421 02 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa Salihli'de icradan satılık 130m² 3+1 daire

Manisa Salihli'de icradan satılık 130m² 3+1 daire