Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Doğu Ekspresi kaç gün sürüyor hangi şehirlerden geçiyor?

Doğu Ekspresi kaç gün sürüyor hangi şehirlerden geçiyor?

Doğu Ekspresi, Türkiye’nin doğusunu keşfetmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Doğu Ekspresi kaç gün sürüyor hangi şehirlerden geçiyor?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğu Ekspresi kaç gün sürüyor hangi şehirlerden geçiyor?

Doğu Ekspresi, Türkiye’nin doğusunu keşfetmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Doğu Ekspresi, Ankara’dan başlayarak Kars’a kadar uzanan bir demiryolu hattını takip ediyor. Bu yolculukta, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum gibi şehirleri görebilir ve 50’den fazla istasyonda durabilirsiniz.

Doğu Ekspresi, küçük istasyonlarda kısa bir mola verirken, büyük şehirlerde daha uzun süre bekliyor. Doğu Ekspresi, Ankara’dan Kars’a giderken 25 saat 32 dakika, Kars’tan Ankara’ya dönerken ise 25 saat 56 dakika sürüyor. Ankara’dan saat 17.55’te kalkan tren, ertesi gün saat 20.30’da Kars’a ulaşıyor. Kars’tan saat 08.00’de hareket eden tren ise ertesi gün saat 09.56’da Ankara’ya varıyor. Doğu Ekspresi, 1936 yılında ilk seferine çıktı. O zamanlar Haydarpaşa’dan Çetinkaya’ya kadar gidiyordu. 1939’da Erzurum’a kadar uzatılan hattın, Erzurum-Kars arasının Rus standartlarında olması nedeniyle yolcuların Kars’a gitmek için Erzurum’da tren değiştirmesi gerekiyordu.

Doğu Ekspresi kaç gün sürüyor hangi şehirlerden geçiyor?

1962’de hattın standartlaştırılmasıyla Haydarpaşa-Kars arası kesintisiz seferler başladı. 2012’de ise Ankara-İstanbul YHD projesi nedeniyle hattın başlangıç noktası Ankara oldu. Doğu Ekspresi’nde evcil hayvanlarınızla da seyahat edebilirsiniz. Ayrıca, Turistik Doğu Ekspresi seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Turistik Doğu Ekspresi, daha konforlu ve daha uzun süreli bir yolculuk sunuyor. Turistik Doğu Ekspresi, 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Her vagonda 10 oda ve her odada 2 yatak bulunuyor.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars arasında 30 saat, Kars-Ankara arasında ise 34 saat 30 dakika sürüyor. Turistik Doğu Ekspresi, büyük şehirlerde daha fazla duruyor ve yolculara şehirleri gezmek için daha çok zaman tanıyor. Turistik Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık’ta başlıyor ve biletler satışa çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tam bir doğa harikası Antalya merkeze 95 kilometre uzaklıkta

Tam bir doğa harikası Antalya merkeze 95 kilometre uzaklıkta