Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Diğerlerinin aksine mavi değil yeşil! Antalya'da bulunuyor

Diğerlerinin aksine mavi değil yeşil! Antalya'da bulunuyor

Antalya’nın Kaş ilçesinin doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Suyunun kendine has büyüleyici rengi var.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diğerlerinin aksine mavi değil yeşil! Antalya'da bulunuyor

Yeşil Göl, Antalya’nın Kaş ilçesinin doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Suyunun kendine has büyüleyici rengiyle adını alan göl, bir krater gölü olarak Gömbe Yaylası’nda, Batı Antalya’nın en yüksek ikinci dağı olan Akdağ’ın eteğinde, yaklaşık bin dokuz yüz doksan metre yükseklikte bulunuyor.

Gölün suyu, Akdağ’dan eriyen karlarla birlikte, ortalama 12 derecelik bir sıcaklığa ulaşıyor. Yeşil Göl’ün suyu, toprak altından Gömbe Yaylası’na akıyor ve buradan borularla Kaş, Demre ve Elmalı’nın bazı mahallelerine içme suyu olarak dağıtılıyor. Gölün suyunun bir kısmının da yakınındaki Uçarsu Şelalesi’nden geldiği belirtiliyor. Gölün çevresine karayoluyla ulaşım yok. Gömbe Yaylası’ndan yarım saatlik bir yürüyüşle göle ulaşmak mümkün.

Gölün sade ama etkileyici güzelliği ve huzurlu ortamı, bu yürüyüşe değiyor. Göl ve çevresi, kışın vahşi bir görüntüye sahipken, yazın tamamen değişiyor. Dağlardan eriyen kar suları, gölün etrafını süsleyen renkli çiçekler ve bitkiler, temiz ve serin havanın verdiği ferahlık, burayı doğa tutkunları için harika bir yer haline getiriyor. Burada doğa ile baş başa kalmak, yenilenmek ve arınmak mümkün.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kandilli Rasathanesi Müdürü Alanya'ya geliyor

Kandilli Rasathanesi Müdürü Alanya'ya geliyor