Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Depremzedeler Devlet Desteğiyle Yeniden Ayakta

Depremzedeler Devlet Desteğiyle Yeniden Ayakta

Hatay'da yaşanan depremin ardından, kadınlar devlet destekli proje ile yeniden üretime geçti. DETAYLAR...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremzedeler Devlet Desteğiyle Yeniden Ayakta
KAYNAK: İHA

Hatay'da meydana gelen depremin ardından, yaşanan felaketin en ön saflarında mücadele eden 280 kadın, devlet tarafından sağlanan destekle yeniden üretime geçerek hayata tutundular.

A W156796 08

Vali Masatlı'nın Liderliğinde "HayatHatay" Projesi Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ciddi hasar bıraktığı Hatay'da, afetin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bu süreçte Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın liderliğinde "HayatHatay" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, 15 ilçede faaliyet gösteren 40 kadın kooperatifinde bir araya gelen 280 kadına, valilik tarafından prefabrik iş yerleri tahsis edilerek üretim için gerekli ekipman desteği sağlandı.

A W156796 01

Ürünler "HayatHatay" İnternet Sayfasında Satışa Sunuldu

Hatay Valiliği, afetzedelerin ürettiği yöresel ve lezzetli ürünlerin tüketiciye ulaşmasını sağlamak amacıyla "HayatHatay" adında bir internet sitesi üzerinden ürünlerin satışını gerçekleştirdi. Bu adımın ardından, zincir marketler de bu ürünlere raflarında yer vermeye başladı.

Kadınlara Ekonomik ve Manevi Destek

Hatay Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Örgüt, afetzedelerin ekonomik güçlenmelerine destek verdiklerini ve istihdama katkı sağladıklarını belirtti. Valilik tarafından başlatılan projeyle, kadınlara iş yeri desteği, makine-ekipman desteği ve pazarlama desteği sağlanarak hayata tutunmaları hedeflendi.

A W156796 03

A W156796 04

Depremzedelerin Duygusal Hikayeleri

Deprem felaketinde oğlunu kaybeden Nazife Keseroğlu, Hatay'ı terk etmeyerek hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade etti. Benzer şekilde, iş yerini kaybeden Cemile Mazmanoğlu, valiliğin desteğiyle kurulan kooperatif sayesinde yeniden mutfakta olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

"HayatHatay" Projesiyle Kadınlar Yeniden Üretime Geçti

Hatay'da yaşanan depremin ardından, devlet destekli "HayatHatay" projesi sayesinde 280 kadın, iş yerlerini yeniden açarak üretime başladı. Bu proje ile kadınlara sağlanan ekonomik ve manevi destek, bölgedeki iyileşme sürecine önemli katkılar sağlıyor.

A W156796 06

A W156796 05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 8 Mart 2024 Cuma

Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 8 Mart 2024 Cuma