Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Caretta Carettaların Yuva Sayısı 2.551'e Çıktı

Caretta Carettaların Yuva Sayısı 2.551'e Çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deniz kaplumbağalarının üreme bölgelerini korumak amacıyla Özel Çevre Koruma Alanları'nda hayata geçirdiği koruma önlemleri ile bu yıl bin 824 olan yuva sayısını 2 bin 551'e çıkardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Caretta Carettaların Yuva Sayısı 2.551'e Çıktı
KAYNAK: İHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deniz kaplumbağalarının güvenli bir şekilde denize ulaşabilmeleri için uyguladığımız kafesleme yöntemiyle inşa ettiğimiz yuva sayısı 2 bin 551'e yükseldi. Ekosistemin sürdürülebilirliği ve gezegenimiz için gelecek, sevimli dostlarımızın yaşam alanlarına ve yuvalarına gereken özeni gösterme taahhüdümüzü sürdüreceğiz," dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre ve doğal yaşamı koruma amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, deniz kaplumbağalarının üreme bölgelerinde aldığı önlemlerle, nesli tehlikede olan caretta carettaların geçen yılki 1824 yuva sayısını bu yıl 2 bin 551'e yükseltti. Bu yuvaların dağılımı şu şekildedir: Mersin Göksu Deltası'nda 163, Antalya Belek'te 1200, Patara'da 426, Fethiye Göcek Kumsalı'nda 88 ve Köyceğiz Dalyan'da 674 yuva.

AW012140_03

Akdeniz'in en büyük üreme alanı olan Antalya Belek Sahili'ndeki kafesleme çalışmaları, insan etkileşimi ve yaban hayatı kaynaklı tehlikelere karşı koruma sağlayarak caretta carettaların yumurtadan çıkarak denize güvenli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doğal yaşamın korunmasının ekolojik denge açısından kritik olduğunu belirtti. Bakan Özhaseki, "Caretta carettaların yumurtalarını kafesleme yöntemiyle koruma altına alıyoruz. Sonrasında bu minik canlılar denizin mavisiyle buluşuyor. Deniz kaplumbağalarının güvenli denize ulaşımını sağlamak için 2 bin 551 yuvayı kafesleme yöntemiyle inşa ettik. Ekosistemin devamı ve dünyamızın geleceği için sevimli dostlarımıza ve yaşam alanlarına gereken özeni göstermeye devam edeceğiz," sözlerine yer verdi.

AW012140_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Davutoğlu'ndan Ümit Özdağ'ı küplere bindirecek açıklama

Davutoğlu'ndan Ümit Özdağ'ı küplere bindirecek açıklama