Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam 'Canavar' fotokapanla görüntülendi

'Canavar' fotokapanla görüntülendi

Sivaslı fotoğrafçı Mustafa Aslan, İç Anadolu Bölgesi'nde 'canavar' olarak bilinen dev kurdu görüntüledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Canavar' fotokapanla görüntülendi
KAYNAK: İHA

Sivas'ın doğal güzelliklerini ve yaban hayatını yaklaşık 7 yıldır fotoğraflayan Mustafa Aslan, kent merkezine yakın bir dağlık bölgede gerçekleştirdiği fotokapan çalışmasıyla dikkat çekti.

'Canavar' Fotokapanla Görüntülendi

Uzun uğraşlar ve patika bir yol tırmanışının ardından Aslan, dağın zirvesine yerleştirdiği fotokapan sayesinde İç Anadolu Bölgesi'nde 'canavar' olarak adlandırılan büyük bir kurdu görüntülemeyi başardı. Görüntülerde, fotokapanı fark eden kurdun, temkinli bir şekilde bölgeden uzaklaştığı anlar net bir şekilde görülüyor.

'Canavar' Fotokapanla Görüntülendi

'Kurtlar, Kurnazlık Bakımından Fark Yaratıyor'

Mustafa Aslan, yaban hayatının içinde özellikle kurtların tilkilere göre daha kurnaz olduklarını belirterek, 'Sivas'ta yaptığım fotokapan çalışmalarında karşıma çıkan bu kurt, diğerlerinden biraz daha iri ve gündüz vakti görüntü verdiği için özel bir an yakaladık. Yüksek kesimlerde kar bulunduğu için kurtlar gündüz av arayışına çıkıyorlar. Tavşanlar, onların öncelikli besin kaynaklarından biri. Kurtlar, hem sosyal hem de akıllı canlılar. Sürü halinde tek bir beyin gibi hareket ediyorlar, davranışlarını tartarak arazide dolaşıyorlar. Foto kapana bıraktığım koku, hayvanın temkinli olmasına neden oluyor. Kurtlar, av ihtimali olsa bile doğrudan atılmıyor; önce durup değerlendiriyorlar. Bu zekaları takdire şayan, güzel canlılar' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şifa deposu balık çorbası pişirmenin püf noktaları

Şifa deposu balık çorbası pişirmenin püf noktaları