Bal Kabağı Seçimi İçin Püf Noktalar

  • Yüksek lif içeriği ile kabızlığı önleyici etkisi bulunan bal kabağını seçerken, orta büyüklükte olanları tercih edin.
  • Bal kabağının dış görünümü mat olmalıdır, beneksiz ve çatlaksız olanları seçmeye özen gösterin.
  • Sert ve gergin kabuklu bal kabağını tercih ederek, olgunluğunu kontrol edin.
  • Altında sarılık olup olmadığını kontrol edin; sarılık varsa toprağın altında yeterince olgunlaştığı anlamına gelir.
  • Pazardan dilimlenmiş bal kabağı alıyorsanız, lif lif ayrılmayan dilimleri seçin ve dokunarak orta sertlikte olanları tercih edin.
  • Turuncu renkte olan bal kabağını seçmek, daha güzel ve olgun bir tat elde etmenizi sağlar.

Bal Kabağı Soyma Püf Noktaları

  • Kasım ayından itibaren tüketilmeye başlanan bal kabağını kesmeden önce çatal ile hava almasını sağlayın.
  • Keskin bir bıçak kullanarak bal kabağını ortadan ikiye bölün.
  • Bal kabağının içindeki çekirdekleri temizleyin.
  • İçini çatal yardımıyla temizledikten sonra mikrodalga fırında yaklaşık 1 dakika kadar ısıtarak yumuşamasını sağlayın.

Bal Kabağı Dilimleme İpuçları

  • Isınan ve yumuşayan bal kabağını dilimlere ayırın.
  • Her dilimi vitamini fazla kaybetmeyecek şekilde ince bir tabaka halinde soyun.
  • Hazırlamak istediğiniz tarife göre dilimleri istenilen boyutlarda doğrayın.
  • Kabak tatlısı yapacaksanız büyük dilimler, çorba tarifi için küp küp doğranmış dilimler kullanabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi