Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Ayılar Kış Uykusundan Uyanıp Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Ayılar Kış Uykusundan Uyanıp Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Dünya Uyku Günü'nde, kış uykusundan uyanan ayılar eğlenceli anlar yaşıyor! Karacabey'deki barınakta özgürlüklerine kavuşturulan ayılar, güreşerek ve banyo yaparak zamanlarını geçiriyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayılar Kış Uykusundan Uyanıp Eğlenceli Anlar Yaşıyor
KAYNAK: İHA

Dünya Uyku Günü'nün gelmesiyle birlikte, kış uykusundan uyanan ayılar, Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğlenceli anlar yaşıyorlar.

A W162883 02

Ayılar Özgürlüklerine Kavuşturuluyor

1996 yılında kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı, sokaklardan toplanıp özgürlüklerine kavuşturulmaları amacıyla hayata geçirilen bir proje olarak biliniyor. 2011 yılında açılan Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan barınak, şiddet gören ve dövülen ayıları koruma altına alıyor.

A W162883 03A W162883 05

Doğal Ortamlarında Yaşayamayacak Durumda Olan Ayılar

Merkezde, doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olan 75 bozayı, 10 hektarlık bir ormanda doğal hayatlarını sürdürüyor. Aralarında yavruların da bulunduğu ayılar, rehabilitasyon sürecinden geçerek ömürlerini burada devam ettiriyorlar. Özellikle Giresun'da annelerini kaybettikten sonra ormanda bulunan yavru ayılar, merkeze getirilerek bakımları sağlanıyor.

Eğlenceli Anlar Kameralara Yansıyor

Günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılayan ayılar, birbirleriyle güreşerek ve bol bol banyo yaparak zamanlarını geçiriyorlar. Bu eğlenceli anlar, İhlas Haber Ajansı kameraları tarafından kaydedildi.

A W162883 07

Ayı Barınağının Önemi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürü Ali Bozkurt, barınakta bulunan ayı sayısının 75 olduğunu belirtti. Buradaki ayıların doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olanlar olduğunu vurgulayan Bozkurt, barınağın Türkiye'deki tek ayı barınağı olduğunu ifade etti.

A W162883 10

A W162883 12

Dünya Uyku Günü Kutlamaları

Dünya genelinde her yıl Mart ayının 3. Cuma günü Uyku Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde, kış uykusundan uyanan ayılar gibi birçok hayvanın eğlenceli aktivitelerle günlerini geçirdiği görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye-Irak güvenlik mekanizması görüşmesi sonuç bildirisi yayımlandı

Türkiye-Irak güvenlik mekanizması görüşmesi sonuç bildirisi yayımlandı