Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Avustralya'da gölün suyu aniden renk değiştirdi

Avustralya'da gölün suyu aniden renk değiştirdi

Avustralya'nın Queensland eyaletinde, Brisbane'in kuzeyinde yer alan Moreton Körfezi bölgesindeki Boondall Sulak Alanları, son günlerde renk değişimine uğradı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da gölün suyu aniden renk değiştirdi
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, gölün ansızın pembe bir renge büründüğünü gösterdi ve bu olay kısa sürede geniş bir ilgi topladı. Göldeki renk değişiminin nedeni hala gizemini koruyor.

Reddit platformunda paylaşılan görüntüler, kullanıcıların göldeki tuhaf renk değişikliğine karşı uyarılmasına neden oldu. Bazı kullanıcılar, suların yakındaki atık yönetim alanından kaynaklandığından endişeliyken, diğerleri bu durumun doğal alg çoğalmasının bir sonucu olabileceğini düşündü.

Brisbane Belediye Meclisi sözcüsü, konuyla ilgili olarak görevlilerin bölgeyi ziyaret ederek su kalitesini inceleyeceğini belirtti. Sözcü, pembe renklenmenin özellikle sıcak ve kuru hava koşullarında doğal olarak meydana gelebileceğini vurgulayarak, "Daha sıcak hava ve az yağış, su akışındaki azalmaya ve tuz seviyelerindeki artışa yol açarak suyun içindeki alg ve bakterilerin pembe renge dönüşmesine neden olabilir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 18 noktada 'şok' uygulama

Antalya'da 18 noktada 'şok' uygulama