Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Araçlar yokuş yukarı çıkıyor! Gizemli yolun sırrı çözüldü

Araçlar yokuş yukarı çıkıyor! Gizemli yolun sırrı çözüldü

Vatandaşları şaşkına çeviren gizemli yolun sırrı mühendislerin ölçümleri ile aydınlığa kavuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, mezarlık çevresinde araç kullanırken ilginç bir fenomen yaşanıyor. 'Gizemli Yol' olarak anılan bölgede, aşağı doğru inişli bir yolmuş gibi algılanan yerde, araçlar kontağı kapattıktan sonra yokuş yukarı doğru hareket ediyor. Bu şaşırtıcı durumu araştıran mühendisler, yaptıkları ölçümlerle olayın aslında bir 'göz yanılması' olduğunu ortaya çıkardı.

Araçlar Yokuş Yukarı Çıkıyor! Gizemli Yolun Sırrı Çözüldü (2) Result

Gizemli Yol

Esentepe Mahallesi Sivritepe Caddesi Serdivan Mezarlığı bölgesinde bulunan bu yol, Erzurum'daki benzer bir fenomene benzerlik gösteriyor. Bölge halkı tarafından 'Gizemli Yol' olarak adlandırılan bu yer, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından incelendi. Ölçümler sonucunda, yolun düz olduğu ve yaşanan olayın göz yanılgısından ibaret olduğu belirlendi.

Araçlar Yokuş Yukarı Çıkıyor! Gizemli Yolun Sırrı Çözüldü (4) Result

Yüzde İki Eğim

Yapılan ölçümlerde, yolun yüzde iki eğime sahip olduğu tespit edildi. Prof. Dr. Metin İpek, bu durumu 'Yolun herhangi bir efsane çıkartacak bir özelliği olmadığını, her şeyin fizik kurallarına göre normal olduğunu ve göz yanılmasının yukarı doğru hareketi simüle ettiğini' ifade etti.

Araçlar Yokuş Yukarı Çıkıyor! Gizemli Yolun Sırrı Çözüldü (3) Result

Göz Yanılması

İnsanların test yapmak için bölgeye akın ettiği 'Gizemli Yol', gerçekte bir eğim olmamasına rağmen göz yanılması nedeniyle yokuş gibi algılanıyor. Prof. Dr. İpek, vatandaşlara bu durumu test etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nilüfer’de Sanat Şöleni: Can Aytekin’in Eserleri Sergilenmeye Başladı

Nilüfer’de Sanat Şöleni: Can Aytekin’in Eserleri Sergilenmeye Başladı