Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'ya 180 km uzaklıkta bu yere hayran kalacaksınız

Antalya'ya 180 km uzaklıkta bu yere hayran kalacaksınız

Yaz mevsiminin sıcaklığından bunalan ve serinlemek isteyenler için ideal bir yer olan Sapadere Kanyonu, Antalya’nın merkezine 180 km uzaklıktadır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'ya 180 km uzaklıkta bu yere hayran kalacaksınız

Yaz mevsiminin sıcaklığından bunalan ve serinlemek isteyenler için ideal bir yer olan Sapadere Kanyonu, Antalya’nın merkezine 180 km, Alanya’ya ise 40 km mesafede, Sapadere Köyü’nde yer alıyor. Jeolojik süreçler sonucunda su ve rüzgarın kayaları şekillendirdiği kanyon, muhteşem bir doğa güzelliği sunuyor.

Kanyonun uzunluğu 750 metre, yüksekliği ise yaklaşık 400 metre. Kanyonun girişinden 300 metre sonra, büyüleyici bir şelale ve doğal dev kazan görebilirsiniz. Şelalenin altındaki gölette, buz gibi suya girerek yazın sıcağından kurtulabilirsiniz. Kanyonun üzerinde, ahşap ve çelikten yapılmış, doğaya uygun bir yürüyüş platformu ve girişte bir mesire yeri bulunuyor.

Bu sayede, kanyonu rahatça gezebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kanyon, çok çeşitli bitki ve hayvan türlerine de ev sahipliği yapıyor. Yürüyüş esnasında, göz alıcı ağaçlar ve irili ufaklı şelaleler sizi karşılıyor. Kanyonun girişinde, aracınızı bırakabileceğiniz bir otopark, bir lokanta, piknik alanı, yapay göletler ve hediyelik eşya dükkanı mevcut.

Sapadere Kanyonu’nu ziyaret ederken, kanyona ismini veren Sapadere Köyü’nün içindeki su değirmeni ve ipek dokuma atölyesini de görmenizi tavsiye ederim. Dağlardan eriyen kar sularında yetişen alabalıkları deneyebilir, su kenarındaki çardaklarda, ormanın kokusunu içinize çekerek, şehrin stresinden ve gürültüsünden uzaklaşabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu'nun 'hançer' sözlerine İYİ Parti'den ilk yorum

Kılıçdaroğlu'nun 'hançer' sözlerine İYİ Parti'den ilk yorum