Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya’da Karpuz Hasadı Başladı

Antalya’da Karpuz Hasadı Başladı

Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’da, karpuz hasadına erken başlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Karpuz Hasadı Başladı
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’da, karpuz hasadına erken başlandı. Serik ilçesi Dikmen Mahallesinde yetiştirilen karpuzların kilogram fiyatı 23 ile 25 TL arasında değişiyor.

Erken Hasat Başladı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle karpuz hasadına erken başlandı. Ocak ayında ekilen yerli karpuzlar, aroması ve tadıyla İran karpuzuna karşı rekabet edebilecek güçte.

Yerli Karpuz Tercihi

Tüccar Kasım Yaşar, "Karpuz hasatımız başladı. Hasat için meyvemizin günü geldi. Paramız dışarıya gitmemesi için üreticilerimiz bu ürünü yetiştirmiş. Karpuzların aroması, tadı çok güzel. Vatandaşımız, İran karpuzu yerine yerli malımız olan karpuzları tercih etsin. Türkiye’nin malı kendine yeter” dedi.

Karpuz Fiyatları ve Hasat Miktarı

Karpuzun kilogram fiyatının 23 - 25 lira arasında olduğunu aktaran Yaşar, “İlk hasatımızda 1 dönümde ortalama yaklaşık 4 ton kırım yapacağız. Haftaya yine bu şekilde hasada devam edeceğiz. Burası yaklaşık 6 dönüm bir sera. Üreticimiz Ocak ayında üretime başlamış ve yaklaşık 3 ay sonra da hasada başlandı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Büyükşehir'de devir teslim! Cemil Tugay görevi Tunç Soyer'den devraldı

İzmir Büyükşehir'de devir teslim! Cemil Tugay görevi Tunç Soyer'den devraldı