Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'da huzurun adresi! Muhteşem yer ortaya çıktı

Antalya'da huzurun adresi! Muhteşem yer ortaya çıktı

Antalya Alanya'nın şirin Dere Köyü’nün sınırları içinde yer alan tarihi hikayesiyle büyüleyici bir cennet köşesi olan bu yayla büyüleyici bir manzarası var.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da huzurun adresi! Muhteşem yer ortaya çıktı

Gedevet Yaylası, Alanya'nın şirin Dere Köyü’nün sınırları içinde yer alan tarihi hikayesiyle büyüleyici bir cennet köşe. Şimdi sizi, deniz seviyesinden 1100 metre yükseklikte, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla büyüleyen Gedevet Yaylası'nın büyülü dünyasına götürelim.

Pınarbaşı, Alaiye’nin eski sahipleri olan Karamanoğulları’ndan Fatih Sultan Mehmet’in emriyle Gedik Ahmet Paşa tarafından fethedilen bir yayladır. Gedik Ahmet Paşa’nın Konya’dan Taşatan ve Gedevet yoluyla Alaiye’ye geldiği ve Gedik adının Gedevet şeklinde telaffuz edildiği söylenir. Yaylanın rakımı 1050 metre olup, çini süslemeli bir çeşmesi vardır. Bu yaylada erken hasat edilen sebzelerin yanı sıra elma, armut, kızılcık, fındık, kestane, kiraz, üzüm, incir gibi meyveler de yetiştirilir.

Gedevet Yaylası, sadece tarihiyle değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de büyüler. Alanya merkezine yakınlığı ve yaz aylarındaki serin havasıyla yerel halkın ve turistlerin tercih ettiği bir cennettir. 2006 yılından bu yana piknik ve mesire yeri olarak kullanılan bu köşe, ziyaretçilere dinlendirici ve keyifli saatler sunar.

Alanya merkezden doğuya dağlara doğru ilerlediğinizde, 21 kilometrelik yolculuğunuz sizi yokuş yukarı götürür ve bu sıra dışı güzellikteki manzara sizi büyüler. Arada bir durup bu muhteşem manzarayı seyretmek isteyeceksiniz. Gedevet Yaylası, tam 1100 metre deniz seviyesinden yukarıda yer alır ve 21 kilometrelik yolculuğunuz yaklaşık 40-45 dakikada tamamlanır.

Gedevet Yaylası, yemyeşil doğası ve temiz havasıyla sizi büyülerken bu cennet köşesinde yetişen lezzetli ürünler de damaklarınıza şölen yaşatır. Elma, armut, kızılcık, fındık, kestane, kiraz, üzüm ve incir gibi doğanın kucağında büyüyen bu ürünler, tazelik ve lezzet konusunda sizi mest eder. Yaylada bulunan çinilerle süslü çeşme, tarihi ve doğal güzellikleri harika bir şekilde birleştirir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da yürek yakan olay! Denize girdi bir daha çıkamadı

Antalya’da yürek yakan olay! Denize girdi bir daha çıkamadı