Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Alanya muza doyacak

Alanya muza doyacak

Antalya’nın Alanya ilçesinde seralarda yetişen muzlar, çiftçiler tarafından toplanarak Alanya Hali’ne getiriliyor. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, bu yıl toplamda 150 bin ton muz üretimi gerçekleştirildiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya muza doyacak

Muz diyarı olarak bilinen Alanya’da muz hasadı başladı. Muz bahçelerinde toplanan muzlar, hallere ve depolara teslim ediliyor. Sadece Alanya’dan 150 bin ton muz üretimi gerçekleşiyor ve bu muzlar iç pazara dağıtılıyor.

Muz İhracatı Planlanıyor
İlerleyen günlerde ise muzun ihracat yönünde çalışmaların gerçekleşmesi planlanıyor. Rüzgar, “Muz genellikle yerli tüketim için kullanılıyor ancak önümüzdeki günlerde muz ihracatı yönünde çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Yılda İki Defa Hasat Yapılıyor
Muzu sarartan tesislerin ve depoların ciddi anlamda çalışmalar yaptığını belirten Rüzgar, muz üretiminin belli bir noktaya geldiğini ifade etti. “Bu hasat yılda iki defa yapılabiliyor. Biz ekibimizle birlikte bütün muzlarımızın hem tarımsal desteklerini sağlıyoruz. Muzlarımızın sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için gıda güvenilirliği açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Gazze'ye şiddetini artırıyor

İsrail Gazze'ye şiddetini artırıyor