Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor

Adana'da bulunan Çukurova Deltası'ndaki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, yeşil deniz kaplumbağalarının yavrularıyla dikkat çekiyor.

Haberleri
KAYNAK: AA
Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 1
/ 9

Türkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Çukurova Deltası'nın en geniş lagünü olan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yeşil deniz kaplumbağası ve caretta caretta yuvalarından yavru çıkışları devam ediyor.

 

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 2
/ 9

Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan Akyatan Lagünü ile Akdeniz arasında yer alan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bu sezon 500'e yakın kaplumbağa yuvası bulunuyor.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 3
/ 9

Yaklaşık 22 kilometrelik sahildeki yuvalarında kuluçka dönemini tamamlayan 7 bin civarında yavru yumurtalarından çıkarak Akdeniz'in mavi sularıyla buluşuyor.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 4
/ 9

Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki süreci takip eden Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye görevlileri de yumurtasından çıkamayan ve kumsaldaki engellere takılan canlılara yardım ediyor.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 5
/ 9

Akdeniz sahillerindeki yuva sayısı ve popülasyon artışının ardından Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından Akdeniz alt popülasyonu "kritik tehlikede" statüsünden "tehdide yakın" statüye çekildiği yeşil deniz kaplumbağası yavrularının, yuva çıkışlarını eylül ayı sonlarına kadar sürdürmesi bekleniyor.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 6
/ 9

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Faruk Atmaca, deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki yuvalama noktaları hakkında bilgi verdi. Atmaca, Akdeniz'deki önemli yuvalama sahalarının Adana, Hatay ve Mersin'de olduğunu vurguladı.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 7
/ 9

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye'nin Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda görev yapan uzman biyoloğu Mehmet Tural, yeşil deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki üreme alanları hakkında detaylar paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre, yeşil deniz kaplumbağalarının Akdeniz'deki en önemli yuvalama alanının Türkiye'nin Doğu Akdeniz kıyıları olduğunu belirtti.

Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 8
/ 9
Akyatan Lagünü'nde yavru carettalar denizle buluşuyor 9
/ 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yıkım Kararı Alınan Binalardan Çıkan Demir Şok Etti! Durumu Göz Önüne Serdi

Yıkım Kararı Alınan Binalardan Çıkan Demir Şok Etti! Durumu Göz Önüne Serdi