Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam 12 gün boyunca dönen koyunların sırrı çözüldü

12 gün boyunca dönen koyunların sırrı çözüldü

Onlarca koyun, çiftlikte 12 gün boyunca kesintisiz dönerek dikkat çekici bir olay yarattı. Bu ilginç davranışın sırrı nihayet çözüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Sadece soyadı belirtilen çiftlik sahibi Miao, başlangıçta birkaç koyunun bu davranışa başladığını, ancak daha sonra tüm sürünün bu alışılmadık harekete katıldığını ifade etmişti. Koyunların bu dikkat çeken davranışının ardından, hayvanların bozuk yem tüketmiş olabileceğini öne sürdü. Son olarak, İngiltere'deki Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell, koyunların fiziksel sağlıklarının iyi olduğunu, ancak psikolojik olarak gergin olabileceklerine dair bir iddia ortaya koydu.

Profesör Bell, Newsweek'e yaptığı açıklamalarda, hayvanların sürekli olarak dar bir alanda bulunmalarının bu davranışı sergilemelerine neden olduğunu belirtti. Bir koyunun başlattığı hareketin diğerleri üzerinde sürü psikolojisi şeklinde yayılması sonucunda, dairesel hareketin 12 gün boyunca devam ettiği bildirildi. Koyunların gergin olduğunu vurgulayan Profesör Bell, "Görünüşe göre, koyunlar uzun süre aynı alanda kaldıkları için gerginler ve sürekli olarak aynı hareketi tekrarlıyorlar" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep' de Emine Kasap Karakoç'un büyüleyici döngü konulu sergisi

Gaziantep' de Emine Kasap Karakoç'un büyüleyici döngü konulu sergisi