Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Yaşam Elinde su şişeleri akşam trafiğinde bunalanlara şarkılar söylüyor

Elinde su şişeleri akşam trafiğinde bunalanlara şarkılar söylüyor

Mesai saatlerinden sonra yoğun trafikte su satarak ek iş yapan 2 çocuk babası, söylediği şarkılar ve enerjisi ile insanların iş yorgunluğunu alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İstanbul Büyükçekmece'de mesai saatlerinden sonra yoğun trafikte su satarak ek gelir elde eden 47 yaşındaki İrfan Benek, şarkılar söyleyip insanlara enerji veriyor. İki kızını okutmak için çalışan Benek, insanları mutlu etmenin kendisine de mutluluk verdiğini söylüyor.

Kızlarını Okutmak İçin Ek İş Yapıyor

Büyükçekmece Çatalca Yolu Caddesi'nde, özellikle yaz aylarında yoğun trafikte su satarak dikkat çeken İrfan Benek, sadece geçimini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda insanlara moral kaynağı oluyor. Gündüzleri başka bir işte çalışan Benek, akşam saatlerinde yoğun trafikte şarkılar söyleyerek su satıyor ve çevresindekilere pozitif enerji dağıtıyor. Birisi üniversitede olan iki kızını okutmak için ek iş yapmak zorunda olduğunu belirten Benek, “İnsanlar mutlu olsun, mutsuz insan görmeyelim” diyerek enerjisini insanlardan aldığını ifade ediyor.

“Başka İşim de Var, Gündüzleri Çaycılık Yapıyorum”

İrfan Benek, 2000'li yılların başından bu yana seyyar satıcılık yaparak ek gelir elde ettiğini söylüyor. Gündüzleri çaycılık yaparak geçimini sağladığını belirten Benek, iş sonrası da çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için çalıştığını dile getiriyor. “Babam beni okutamadığı için bunu düşünüyorum. Çalışmak ve çocuklarımı okutmak için elimden gelen her şeyi yapmam gerekiyor. İnsanları mutlu etmek için çaycılık yaparken de güzel sözler söylüyorum onlara” diyerek, yaptığı işlerdeki enerjisinin kaynağını anlatıyor.

“İnsanlar Mutlu Olsun, Mutsuz İnsan Görmeyelim”

Yolda su satarak insanların yüzünü güldürmeyi başaran İrfan Benek, herkese mutluluk dilediğini belirtiyor. Çocuklarının da mutlu ve başarılı olmasını istediğini söyleyen Benek, yaşadığı zorlukları şöyle anlatıyor: “Ben ortaokul üçüncü sınıfa kadar okudum, sonrasında okuyamadım. Zor şartlar altında eğitim aldım, defter ve kalemim bile yoktu. Hocalar kitap almadığımı sorduğunda doğrusunu söyleyemiyordum. O yüzden çocuklarımın bu sıkıntıları çekmeden okuyabilmesi için elimden geleni yapıyorum. Buranın halkı emeğe saygı duyuyor, onları gördüğümde enerji doluyorum.”

“Mutlu İnsanlar Herkesi Mutlu Eder”

İnsanların mutluluğuna büyük önem veren Benek, işinin sırrının mutluluk olduğunu vurguluyor. “Mutsuz insanlar, mutsuz eder; mutlu insanlar ise herkesi mutlu eder. İnsanlar mutlu olsun, mutsuz insan görmeyelim. Dünyada ne kadar insan varsa mutluluklar diliyorum” diye konuşan İrfan Benek, yolda karşılaştığı kişilere enerji vererek hem ekmeğini kazanıyor hem de çevresindekilere neşe saçıyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÜNİPERDEN'den YÖK önünde eylem! Tayin hakkı engellenemez

ÜNİPERDEN'den YÖK önünde eylem! Tayin hakkı engellenemez