Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Videolar Kültür Sanat Göbeklitepe ile yaşıt Sayburç aydınlanıyor!

Göbeklitepe ile yaşıt Sayburç aydınlanıyor!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Sayburç Mahallesi'nde bulunan Neolitik Çağ'a ait ören yerinde kazı çalışmaları sürüyor. Göbeklitepe ile yaşıt Sayburç'ta tarihin gün yüzüne çıkarılacağını belirtiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: AA

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Sayburç Mahallesi'nde bulunan Neolitik Çağ'a ait ören yerinde arkeologlar tarafından yürütülen kazı çalışmaları, tarihi detayları gün yüzüne çıkarmak amacıyla devam ediyor. Göbeklitepe ile aynı döneme ait olduğu düşünülen Sayburç, bölgenin tarihine ışık tutacak keşiflere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yeni Keşifler Tarihe Işık Tutuyor

Karaköprü'ye bağlı Sayburç Mahallesi'nde bulunan ören yerinde yürütülen çalışmalar, 2021 yılından bu yana araştırmacılar tarafından titizlikle sürdürülüyor. Doç. Dr. Eylem Özdoğan liderliğindeki ekip, Neolitik Çağ'a ait buluntuları gün yüzüne çıkararak bölgenin tarihine yeni bir perspektif kazandırmayı hedefliyor.

Neolitik Kültürü Zenginlik ve Çeşitlilik Sunuyor

Özdoğan, yapılan kazıların bölgenin neolitik kültürüne dair önemli ipuçları verdiğini belirterek Sayburç, Göbeklitepe ve Karahantepe gibi alanlarda yapılan araştırmaların bölgenin 10 bin 500 yıl öncesine uzanan zengin tarihini gün yüzüne çıkardığını vurguladı.

Şanlıurfa Turizmine Canlılık Katacak

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nizar Polat, Sayburç ve Karahantepe gibi tarihi alanların turizme kazandırılmasının Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Bölgedeki tarihi zenginliklerin turistlerin ilgisini çekeceğini belirten Polat, Şanlıurfa'nın neolitik dönemin merkezi olduğunu vurguladı.

Dikkat Çeken Bir Proje

Yabancı arkeologların da katkı sağladığı Sayburç'taki kazı çalışmalarının, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkaracağı ve ulusal ile uluslararası platformlarda dikkat çekeceği öngörülüyor. Proje, bölgenin geçmişine ve kültürüne dair yeni bilgilerin ortaya çıkmasını bekleyen arkeologlar tarafından büyük bir heyecanla yürütülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bugün Defnedilecek

Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bugün Defnedilecek