Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Asayiş Sakarya'da Oba makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda yaralı var

Sakarya'da Oba makarna fabrikasında patlama! Çok sayıda yaralı var

Sakarya'da bulunan Oba makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda 23 kişinin yaralandığı belirlendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba makarna fabrikasında meydana gelen patlama, henüz net bir nedenle ilişkilendirilemedi. Şehir genelinde duyulan büyük gürültüyle gerçekleşen patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

Çok Sayıda Ekip Olay Yerine Sevk Edildi

Olayın bildirilmesi üzerine, çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi hızla olay yerine intikal etti. Makarna fabrikasındaki patlamada ilk belirlemelere göre 23 kişi yaralandı ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

Yangın Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

İtfaiye ekipleri, Oba makarna fabrikadaki yangını kontrol altına almak için müdahalelerine devam ediyor. Alevlerin etkisini azaltmaya çalışırken, yükselen dumanlar ilçenin çeşitli noktalarından görülebiliyor.

Belediye Başkanı'ndan İlk Açıklama

Sakarya Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımızın olmadığını umut ediyoruz. Yangına müdahale devam ediyor ve yangının büyüyerek kontrol dışına çıkacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSG) X'teki sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin bilgi geçti: "Sakarya Hendek'te Oba Makarna fabrikasında patlama meydana geldi: 23 işçi yaralandı.."

Belediye Başkanı Yusuf Alemdar olay yerinde

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olay yerine geçti. Başkan, “Hendek ilçemizde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamayı itfaiye ekiplerimizle birlikte yakından takip ediyorum. Ben de olay yerindeyim. En büyük dileğimiz bir can kaybının yaşanmaması. Geçmiş olsun Sakaryam” dedi. 

Adalet Bakanı Tunç'tan Sakarya açıklaması

Adalet Bakanı Tunç: “Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.”

AMBULANSA SEVK EDİLEN 12 YARALI VAR

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Patlamayla birlikte yangın başlamış. Bizim de içeriye girmemizi engelleyen yangın. Bir an önce yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz" dedi. Hendek'te bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Yusuf Alemdar, "Şuanda bizim bilgimiz, içerden çıkarmış olduğumuz, ambulanslarla taşıdığımız 12 yaralımız var. Dışarıdan patlamayla birlikte etrafta, ayakta tedavi edilen yaralılarla belki sayı 20'dir ama içeriden çıkardığımız, ambulansla sevk ettiğimiz 12 yaralımız var" dedi. 

YANGIN NEREDE BAŞLADI? BAŞKAN AÇIKLADI 

"Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Bunların içerisinde yangından etkilenen, patlamanın sonucunda yaralanmış olanlar var, hastanelerimize sevk ediyoruz. Şuana kadar görmüş olduğumuz yanmalar var. Bunlarla ilgili de ilk tespitlerimize göre ciddi bir şey yok ama hastaneye gidildiğinde daha net bilgi alacağız. Ambulansla gönderdiğimiz 12 ama etrafta, ayakta tedavi olanlarla birlikte sayı daha fazla olabilir" diyen Alemdar, patlamanın fabrikanın çatısında meydana geldiğini belirtti. 

Video-İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 13 yaşındaki Nehir oto tamir ustası oldu!

Hatay'da 13 yaşındaki Nehir oto tamir ustası oldu!