Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Asayiş İstanbul'da İki Kadını Katleden Semih Çelik'in Babası Konuştu

İstanbul'da İki Kadını Katleden Semih Çelik'in Babası Konuştu

İstanbul’da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katleden Semih Çelik’in babası Adem Çelik, oğlunun geçmişi ve olay günü yaşananları anlattı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul’da Semih Çelik tarafından işlenen korkunç cinay*tler, Türkiye’nin gündemine oturdu. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in v*hşice öld*rülmesi sonrası, Semih Çelik’in babası Adem Çelik, oğluna dair ilk kez konuştu. Baba Çelik, olay günü yaşananlar ve oğlunun hayatına dair bilinmeyen detayları açıkladı.

Oğlum, 'Sakın eve gelme' dedi

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre, baba Adem Çelik ifadesinde, olay günü oğlunun kendisine “Sakın eve gelme” dediğini söyledi. Baba Çelik, oğlunun bu sözleri üzerine şüphelenmediğini belirtti. Ancak olaylar ilerledikçe bu uyarının, oğlunun planladığı korkunç cin*yetlerle ilgili olduğunu fark etti.

Bilgisayarında neler yaptığı bilinmiyordu

Adem Çelik, oğlunun bilgisayarında sürekli vakit geçirdiğini ve bir süre sonra odasına kimse girdiğinde telaşla bilgisayarı kapattığını ifade etti. Bilgisayarın şifreli olduğunu ve bu nedenle oğlunun ne yaptığını kontrol edemediklerini belirten Çelik, "O dönemde öğretmenlerinden biri, Semih’in bir arkadaşından uzak durması gerektiğini söylemişti," dedi.

Kasaplık yapmak istedi

Semih Çelik, bir dönem kasaplık yapmak istediğini dile getirdi ve kısa süreliğine bir kasapta çalıştı. Ancak işinden ayrıldıktan sonra, evde altın birikimleriyle geçimini sağlamaya çalıştı. Semih'in, uyuşt*rucu madde kullandığını fark eden baba, oğlunun davranışlarındaki değişikliklerin bundan kaynaklandığını düşündü.

Kendi çizimlerinden korkuyorduk

Adem Çelik, oğlunun çizdiği kara kalem resimlerin kendilerini korkuttuğunu belirtti. Çizimlerin şeytana benzediğini söyleyen baba, oğluna bu çizimlerin ne anlama geldiğini sorduklarında, "Anlamazsınız, düşünce yapılarımız farklı" yanıtını aldıklarını dile getirdi. Baba Çelik, oğlunun zamanla daha içe kapanık ve varoluşsal sorular sormaya başladığını söyledi.

Semih Çelik'in çizimi / İHA 

Uy*şturucu kullanacak parası yoktu

Adem Çelik, oğlunun bir dönem psikolojik tedavi gördüğünü ve bu süreçte doktorun yazdığı ilaçları kullanmadığını belirtti. Semih'in zaman zaman alkol aldığını, ancak maddi durumu kötüleştiği için son üç aydır uy*şturucu kullanmadığını ifade etti. Baba Çelik, oğlunun "Bu hayat boş" gibi ifadelerle sık sık varoluşsal krizler yaşadığını da aktardı.

Olay günü görüntülü arama

Olay günü, Semih'in annesinin görüntülü olarak oğlunu aradığı ve yanında Ayşenur Halil'in olduğunu gördüğü öğrenildi. Baba Çelik, bu görüşmede herhangi bir sorunun olmadığını, her şeyin normal göründüğünü belirtti.

Semih’in psikolojik durumu hakkında uyarılar

Baba Çelik, oğlunun öğretmenlerinin, Semih’in çok zeki bir çocuk olduğunu söylediklerini ifade etti. Semih’in lise yıllarında yazılım konusunda yetenekli olduğunu ve bu alanda kendisini geliştirmek istediğini aktaran baba, oğlunun bilgisayarla olan bağının kendilerini zamanla endişelendirdiğini belirtti. Ancak, Semih'in daha sonra bilgisayarını parça parça sattığını ve eve kapandığını söyledi.

Gençliğinde dindardı

Adem Çelik, oğlunun 16 yaşına kadar imanlı biri olduğunu ve namaz kıldığını dile getirdi. Ancak pandemiden sonra evde kapalı kaldığı süreçte, Semih’in inançları sorgulamaya başladığını ve varoluşsal sorular sorduğunu belirtti. Babasının ifadesine göre, Semih’in bu sorgulamaları zamanla daha da derinleşti ve davranışları üzerinde büyük bir etkisi oldu.

Video / İHA 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin’e destek yürüyüşü: Antalya’da binlerce kişi bir araya geldi

Filistin’e destek yürüyüşü: Antalya’da binlerce kişi bir araya geldi