Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Asayiş C31K grubu yöneticileri çocuk çıktı! Bakan Yerlikaya’dan açıklama

C31K grubu yöneticileri çocuk çıktı! Bakan Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, C31K grubunun yöneticilerinin çocuk olduğunu ve bu kişilerin muhafaza altına alındığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord platformlarında faaliyet gösteren C31K isimli grup yöneticilerinin çocuk olduğunu açıkladı. Bakan, bu kişilerin muhafaza altına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

İki Grup Yöneticisi Çocuk Çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü bir operasyon sonucunda, Telegram ve Discord platformlarında aktif olan C31K isimli grup yöneticilerinden birinin E.K. adlı çocuk, diğerinin ise A.T. adlı çocuk olduğunu belirtti.

Yerlikaya, "Ankara Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ‘Hz. Ebu Cehil’ adıyla bilinen kişinin E.K. adlı çocuk olduğu tespit edilmiştir. Bu kişi, Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alınmıştır. ‘Arda Bateman’ olarak bilinen kişinin ise A.T. adlı çocuk olduğu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alındığı belirlenmiştir. İfadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır," şeklinde konuştu.

“Siber Suçlarla Mücadelede Taviz Yok”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden toplumu sapkın düşüncelerle zehirlemeye çalışanlara karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı. Özellikle çocukları cinsel istismara zorlayanlar ve kadına şiddet eğiliminde olan suçlulara karşı acımasız olacaklarını belirten Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu zehirlemeye çalışan zorbalarla görülecek hesabımız var. Siber dünyanın neresine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi bulup adalete teslim edecek. Kadına şiddet ve cinsel istismara eğilimli suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda sürecek. İçişleri Bakanlığı olarak, huzur ve güveni sağlamak için geri adım atmayacağız."

600 Bin Personelle Mücadele

Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personel ile toplumda huzur ve güvenliği sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlarla mücadelenin her alanda devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayvalık’ta Atatürk heykeline balyozlu saldırı! Vatandaş müdahale etti

Ayvalık’ta Atatürk heykeline balyozlu saldırı! Vatandaş müdahale etti