Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Antalya Koparmanın cezası 387 bin 141 lira! Antalya'da koruma altına alındı

Koparmanın cezası 387 bin 141 lira! Antalya'da koruma altına alındı

Alanya'da endemik kum zambakları koruma altına alındı. Çevreciler, taş ve çitlerle sahillerde koruma önlemleri alarak nadide çiçekleri koruyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Alanya'nın kıyılarında doğal güzellikleriyle dikkat çeken kum zambakları (Pancratium maritimum), bu yıl özellikle Yeşilöz Sahili'nde göz kamaştırıyor. Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan bu nadir bitkiler, doğanın bu benzersiz parçasını daha yakından gözlemleme fırsatı sunuyor.

Yüksek Ceza ile Koruma Sağlanıyor

Kum zambaklarının koparılması veya soğanlarının yurt dışına çıkarılması konusunda cezalar da artmış durumda. Geçen yıl 244 bin 315 TL olan ceza miktarı, bu yıl 387 bin 141 TL'ye yükseldi. Bu önlemler, kum zambaklarının korunmasına yönelik ciddi bir mesaj taşıyor ve bu nadide bitkilerin varlığını sürdürebilmesi için büyük önem taşıyor.

Çevrecilerin Koruma Çabaları

Bölgedeki gönüllü çevreci Güldane Şahin, kum zambaklarının korunması için uzun yıllardır mücadele ettiğini belirtti. Şahin, "Bu sahili yaklaşık 18 yıldır korumaya çalışıyorum ve kum zambakları şu anda çok güzel açtılar. Bu güzelliklerin korunması için daha profesyonel önlemler alınması gerektiğini yetkililere iletiyorum. Alanya Doğa Koruma Şefliği tarafından caretta caretta için koruma kafesleri, kum zambakları için ise şerit ve çıtalar temin ediliyor. Biz de bu malzemelerle çitler yaparak bitkilerimizi koruyoruz," dedi.

Doğayı Korumanın Önemi

Güldane Şahin, tüm doğaseverlere seslenerek, “Lütfen hep beraber bu endemik bitkilerimizi koruyalım. Doğamız bizim hayat sigortamızdır,” çağrısında bulundu. Alanya’nın sahil ekosisteminin korunması için gösterilen bu özverili çabalar, bölgenin doğal zenginliklerini gelecek nesillere aktarabilmek adına büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da yavru kedi kurtarma seferberliği: İşte o anlar kamerada

Bursa'da yavru kedi kurtarma seferberliği: İşte o anlar kamerada