Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Antalya Bülent Arınç’tan Özel-Durbay haberine tepki: Ahlaksız ve utanmazca bir haber

Bülent Arınç’tan Özel-Durbay haberine tepki: Ahlaksız ve utanmazca bir haber

TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında yapılan linç girişimine tepki gösterdi: Çirkin, seviyesiz, ahlaksız, utanmazca bir haber...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Tuğçe Çam

TBMM’nin 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, memleketi Alanya’da katıldığı ödül töreninde geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kanser olduğu ortaya çıkan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında yapılan linç girişimine tepki gösterdi. “Çirkin, seviyesiz, ahlaksız, utanmazca bir haberin nelere yol açtığını çok acı bir şekilde görüyoruz” diyerek, bu haberi yapanların izole edilmesi gerektiğini kaydetti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ödül Töreni, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Antalya’nın Alanya ilçesinde Lonicera World Hotel Balo Salonu’nda yapıldı. Kokteyl ile başlayan program yemek ve ödül töreni ile devam ederken, törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, Gaguvazya Devlet Başkanı Evghenia Gutul, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, gazeteci Yavuz Donat ile 30'a yakın ülkeden Türk ve yabancı 150'ye yakın gazeteci katıldı. Akdeniz Gerçek İmtiyaz Sahibi Ahmet Başkaya ve Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya da törene katıldı.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman 

GAZZELİ GAZETECİYE ÖDÜL 

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in memleketi Alanya’da çok sayıda kurum ve kuruluş desteği ile gerçekleşen törende Filistinli gazeteci Dr. Zahir Elbek de ödül aldı. Saldırı altındaki Gazze’de canı pahasına mesleğini icra eden Elbek, görevi sırasında yaralandığı anları anlatırken, salonda alkış koptu. 80 yaşındaki babasının tören sırasında saldırı altında olan bölgede olduğunu ve irtibat sağlayamadığını kaydeden Elbek, şehitleri de anarak “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.

Bülent Arınç’tan Özel-Durbay haberine tepki: Ahlaksız ve utanmazca bir haber

FİLİSTİN’DE GAZETECİ OLMAK!

Elbek, duydu dolu bir konuşma yaptı: “Arkadaşlar biliyor musunuz Filistin'de gazeteci olmak yani her dakika hesabı her dakika ölüm ve şehadet beklemek. Gazeteci olmak bu. Filistin'de gazeteci ne demek? Şehit demektir, Filistin'de yaralandım. Çok meslektaşım şehit olmuş. Yanımızda dört tane meslektaşım şehit olmuş. Allah rahmet eylesin. Ödülümü Filistinli gazeteciler adına teslim ediyorum. Hem de özellikle yüz yetmiş dört gazeteciye hediye olarak veriyoruz.”

Okan Dilek, KGK Antalya Temsilcisi Murat Çiçek, Derya Çiçek, Ahmet-Songül Başkaya, Fatih Gürbüz, Selami Şahin 

ARINÇ ÖZGÜR ÖZEL HABERİNE SERT ÇIKTI 

Anne tarafından Alanyalı olan Manisalı TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç da gecede yaptığı konuşmada basın özgürlüğü ve demokrasi bağlamlı bir konuşma yaptı. Arınç, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında yapılan aşk iddiaları ile ilgili linç girişimine de değindi.  

Gazeteci Yavuz Donat 

“FİTNE FESAT YAYMAYA ÇALIŞANLAR PERT EDİLMELİ”

TMM eski Başkanı Arınç, “Medyadaki bu çarpık yapılaşmanın sorumluları kimlerdir? Onları siz çok daha iyi biliyorsunuz. Ama ülkede güçlü bir medyanın bulunması, gerçek bir hukuk devletinin, gerçek bir demokrasinin de bulunduğunu ne kadar eğiklik ne kadar yanlışlık varsa bu aynı zamanda ülkedeki birtakım sıkıntıların da habercisidir. Kendi içlerinde bir etik noktadan kontrole ihtiyaç olduğu kadar birbirlerini kontrol etme mekanizmasını temin etmek lazım. Haber yapan, yanlış şeylere imza atan, yanlış konuşmalarla ortalığa fitne fesat yaymaya çalışanları pert etmek gerekir. İzole etmek gerekir. Bu kurumdan dışlamak gerekir. Şimdi sosyal medya sorumsuz bir alan haline geldi. Birkaç gün evvel bir partinin genel başkanı ve belediye başkanı hakkında yazılan çirkin, seviyesiz, ahlaksız, utanmazca bir haberin nelere yol açtığını çok acı bir şekilde görüyoruz. Bunlar beğenilmemeli, adeta bunlardan bütün irtibat kesilmelidir. Bunu kendi içimizde yapmalıyız. Eğer bunu kendi içimizde yapamazsak birtakım siyasetçiler gazeteleri hedef gösterirler. Gazetecileri eleştirmenin ötesinde maalesef hakaret Maruz bırakabilirler. Birincisi ne kadar yanlışsa siyasetçilerin gazetecileri hedef göstermesi ve onlar hakkında ağır ithamlarda bulunması da o kadar yanlıştır” dedi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da park halindeki araç alev aldı: Sürücü son anda kurtuldu

Antalya'da park halindeki araç alev aldı: Sürücü son anda kurtuldu