Nöroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü'nde yaptığı açıklamada Parkinson hastalığının erken teşhisinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Hastalığın tanınmasında belirleyici bir faktörün hareketlerdeki yavaşlama olduğunu belirten Prof. Dr. Küsbeci, hastaların yürüme problemleri yaşadığını ifade etti. Parkinson'un zamanla gelişen bir hastalık olduğunu ve felç gibi aniden başlayan bir durum olmadığını vurguladı. Hastalığın erken teşhis edilip tedavi edilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Küsbeci, tanının ne kadar erken konulursa, tedavinin o kadar etkili olacağını dile getirdi.

'Farklı Uzmanlar Tarafından Değerlendirilir'

İleri evre Parkinson hastalarının da tedavi edilmesini hedefleyen 'Nörolojik Bilimler Mükemmeliyet Merkezi'nin ayrıntılarını paylaşan Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bu merkezin kurulacağını belirtti. Merkezin amacının hastalara çoklu uzmanlık gerektiren bir yaklaşım sunmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Küsbeci, Parkinson hastalığının sadece nörolojik değil, sindirim, metabolizma ve psikiyatrik yönlerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

'Doktor Doktor Dolaşmayacak'

Parkinson hastalarının birçok farklı uzmana başvurduğunu ve bu durumun tedavilerinde gecikmelere neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Küsbeci, hastanenin kuracağı merkezin bu sorunu çözmeyi amaçladığını belirtti. Hasta, birçok farklı uzmana gitmek zorunda kalmayacak; çünkü merkezde farklı uzmanlık alanları bir araya getirilerek, hastaya daha kapsamlı bir tedavi sunulacak.

'Hızlı ve Etkin Tedavi Önceliğimiz'

Merkezin öncelikli hedefinin ileri evre Parkinson hastaları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Küsbeci, bu hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilmesinin önemine değindi. Özellikle beyin pili takılması gereken hastaların tespit edilmesi ve tedaviye hızlı bir şekilde başlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Küsbeci, merkezin bu konuda hassasiyetle hareket edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA