Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sınırlarını birleştiren Tuz Gölü, havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Türkiye'nin yüzde 60'lık tuz ihtiyacını karşılayan bu göl, 2 milyon ton tuz hasadıyla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de şifa arayanların uğrak noktası oluyor. Plaj havasında bir atmosfer sunan Tuz Gölü, doğa tutkunlarını ve sağlık arayışında olanları cezbediyor.
Tuz Gölü'nün Şifalı Suları
Son yıllarda yürüme turizmi olarak adlandırılan etkinlikle sıkça ziyaret edilen Tuz Gölü, ayak mantarı, ayak kokusu ve egzama gibi rahatsızlıklara iyi gelmesiyle tanınıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist, bu eşsiz manzarayı izlemek ve tuzlu suda çıplak ayakla yürüyerek şifa bulmak için göle geliyor. 7'den 70'e her yaştan ziyaretçiye hitap eden Tuz Gölü, eşsiz manzarasıyla da görsel bir şölen sunuyor.
Ziyaretçilerin Tuz Gölü Deneyimi
Belçika'dan memleketi Kırıkkale'ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü'nü araştırdıktan sonra ilgi duyarak ziyaret ettiğini belirtti. Gök, "Bayram tatilini geçirmek için Belçika'dan geldim. Gezmek için bugün de Tuz Gölü'ne gidelim dedik. Kırıkkale'den sırf burası için geldim. Su çok güzel ve sağlıklı olduğunu duydum. Göçmen kuşlarını, flamingoları duyunca hoşuma gitti. Buranın ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması da çok güzel," diye konuştu.
Yerel Halkın Göl İlgisi
Tuz Gölü kıyısında yaşayan Tolga Aksoy ise, "Buralı olduğumuz için geldik ve geziyoruz. Burayı herkese tavsiye ediyoruz. Göl çok güzel olduğu kadar şifalı su ayak hastalıklarına iyi geliyor," dedi. Küçük çocuklar tuzlu suda oyun oynarken, aileler ise Tuz Gölü'nde fotoğraf çektiriyor.