Tüm Reklamcı ve Ajanslar Derneği TÜRAB Yönetim Kurulu, çadır, erzak, ısıtıcı vb. ihtiyaç malzemeleri ile ilgili başlattığı bağış kampanyası ile deprem bölgesine sevkiyatlarına devam ediyor. Özellikle sektörde hizmet veren kuruluş ve üyelerinin atölyelerini çadır imalathanesine dönüştüren TÜRAB, bölgeye yüzlerce çadır sevkiyatı gerçekleştirdi.
“ZAMANLA YARIŞTIK”
Depremin ilk gününden itibaren öncelikli acil olan ihtiyaç malzemelerini bölgeye gönderen TÜRAB Yönetimi, her geçen gün artan çadır ihtiyacı için proje üretti, kısa sürede üretilebilen, kurulumu kolay, modüler ve dayanıklı çadır üretimi için harekete geçti. Günlük onlarca çadır üretimi ve bölgeye gönderilen yüzlerce çadır ile ilgili üretim sürecini anlatan TÜRAB Başkanı Salim Güneş, yapılan üretim operasyonunda adeta zamanla yarıştıklarını, ağırlaşan hava koşulları nedeniyle bölgeye bir an önce çadır göndermek için ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Güneş üretim aşaması ve süreci ile ilgili, “Öncelikle hızlı şekilde yönetim kurulu kararı alarak süreci başlattık. Kısa sürede çadır projesini çizdik, prototipi ürettik. Sonrasında gerekli hammadde tedariki ile ilgili temaslarını tamamladık ve hangi atölyelerde üretim yapacağımızı kararlaştırdık. Bir taraftan da atölyesini açacak, personelini gönüllü olarak görevlendirecek üyelerimize çağrıda bulunduk. 20'ye yakın atölye kapılarını açtı, çok sayıda görevli ve gönüllü çalışan ile bir taraftan metal aksam üretimi, diğer taraftan koruyucu branda dikiş işlemi ile günlük 100 adet çadır üretim kapasitesini oluşturduk. Burada özellikle şu hususa çok dikkat ettik. Dayanıklı ve hızlı kurulabilen, ayrıca üretim fiyatının da uygun olması gerekiyordu. Kısa sürede çadır projesine dernek üyeleri ve iş dünyasından talep geldiğini belirten Güneş, "Bir taraftan da bölgede çadırın nerelere dağıtılacağı, kimlere verileceği ile çalışmayı yürüttük. Çadırlar üretildikçe bölgeye sevkiyatları hızlı şekilde yaptık, ayrıca bağışçılara kendilerinin dağıtacağı çadırları süratle teslim ederek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için adeta zamanla yarıştık" dedi.
HAMMADDE ARTIŞI BİZİ ZORLADI!
Gün geçtikçe hammadde temini ile ilgili sorun yaşandığının da altını çizen Güneş, özellikle fiyatı yükselen hammadde nedeniyle çadır maliyetinin de arttığından dert yandı. Tüm zorluklara rağmen bölgeye ve bağışçılara 1500'ün üzerinde çadırı teslim ederek deprem bölgesindeki vatandaşlara sıcak bir yuva olmaya çalıştıklarını da söyleyen Güneş, bu büyük iyilik hareketine destek veren dernek üyelerine, gönüllü görev alanlara, atölyelerini karşılıksız açan 20'ye yakın firma sahibine, bölgede dağıtımı ve kurulumu gerçekleştiren emekçilere teşekkür etti. TÜRAB olarak yardımların belirli aralıklarla sürekli olacağını da aktaran Güneş, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Haber Merkezi