Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı süt ve süt ürünleri üretimine ilişkin istatistikleri açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artış gösterdi.
Ürünlere Göre Artış Oranları
Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 5,3 artarken, ayran üretimi yüzde 10,6, yoğurt üretimi yüzde 5,1, içme sütü üretimi yüzde 0,8, tereyağı üretimi ise yüzde 13,3 arttı. Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 9,3, ayran üretimi yüzde 16,8, yoğurt üretimi yüzde 10,0, içme sütü üretimi yüzde 2,5, tereyağı üretimi ise yüzde 17,7 arttı.
İçme Sütü Üretiminde Belirgin Artış
Bir önceki ay 901 bin 485 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, mart ayında yüzde 9,0 oranında artarak, 982 bin 322 ton oldu. Bir önceki ay 133 bin 505 ton olan içme sütü üretimi ise mart ayında yüzde 4,7 oranında artarak 139 bin 794 ton olarak gerçekleşti.