Ramazan ayı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında iftar sofralarında en çok tercih edilen yemekleri belirlemek adına Trendyol Yemek uygulaması verileri incelendi. Bu verilere göre, iftar sofralarının bir numaralı tercihi lahmacun oldu. Lahmacunu takiben ise pizza ve hamburger gibi seçenekler tercih edildi. Sahurda ise lahmacunun yanı sıra tavuk tantuni ön plana çıktı. Tatlılar kategorisinde ise en fazla tercih edilen tatlı profiterol olurken, Ramazan ayının vazgeçilmezi ise ayran olarak belirlendi.

Çorbada ve İçecekte En Çok Tercih Edilenler

Ramazan ayında sıklıkla tüketilen çorba ve içecek tercihlerine bakıldığında, Trendyol Yemek verilerine göre en çok tercih edilen çorba mercimek çorbası oldu. Mercimek çorbasını, ezogelin çorbası ve tavuk suyu çorbası takip etti. İçecek kategorisinde ise ayran, Ramazan ayında en çok tercih edilen içecek olurken, onu kola ve su takip etti.

En Popüler İftar Menüsü ve İllerdeki Tercihler

Trendyol Yemek verilerine göre, en popüler iftar menüsü mercimek çorbası, lahmacun, ayran ve profiterolden oluştu. İkinci ve üçüncü sıradaki menü seçenekleri ise sırasıyla ezogelin çorbası, pizza, fırın sütlaç, kola, tavuk suyu çorbası, hamburger, kazandibi ve su şeklinde sıralandı.

Ramazan ayında en çok sipariş veren illere bakıldığında ise ilk sıralarda İstanbul, Ankara ve İzmir yer alırken, onları Bursa ve Kocaeli takip etti.

Kaynak: İHA